Tarih: 12.02.2024 19:24 Güncelleme: 12.02.2024 19:27

Dünya Epilepsi Günü Darıca'da Unutulmadı

12 Şubat Dünya Epilepsi Gününde, Epilepsi ve Yaşam Derneği Kocaeli Temsilciliği Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde bir program düzenledi.

Dünya Epilepsi Günü Darıca

Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Ersizn Başaran, "2003 yılından itibaren bugüne ülkemizin 950.000 epilepsilinin tmamı için çalışmalar yapan ve uluslararası platform olan IBE'de temsil eden tek hasta derneği olarak görev yapmaktayız."dedi. Başaran, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile annelerin ve epilepsi hastalarının bilgilendirilmesini istemiştik. BNu talebimizi buradan yineliyoruz. İŞKUR'u içine alarak epilepsi hastalarının hangi dallarda çalışabileceklerine dair bir proje oluşturulması en büyük amacımız. Unutmayalım ki hepimiz epilepsi adayıyız. Daha bilinçli bir toplum, daha huzurlu bir yaşam, daha az işsizlik, azalan intiharlar, artan huzurun ve sağlığın olduğu bir dünyaya pencere açmak dileği ile."dedi. Epilepsi ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öztürk'ün de selamlarını ileten Kocaeli Temsilciliği Başkanı Ersizn Başaran sözü Uzman Norolog Tülay Alışkan'a bıraktı.
40'dan fazla çeşidi olan epilepsi hastalarının  ve hasta ailelerinin bilinçlenmesi konusunda aktarımlar yapan Alışkan, hastalığın, hastanın fiziki ve ruh yapısına göre tedavi metodlarını, sağlam insanlarında epilepsi belirtileriyle ilgili sunum gerçekleştirdi. Programa çok sayıda siyaset dünyasından isimler, muhtarlar , sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve epilepsi hastaları ile aileleri katıldı.

 

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Dünya Epilepsi Darıca' Unutulmadı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.