Tarih: 18.09.2023 12:30

DEVA PARTİSİ KENDİ ADAYLARINI ÇAKARACAK?

Yerel seçimler ile ilgili bilgi veren Dalgın, “Hedefimiz kendi logomuz ve kendi adımızla seçime girmek. Bazı yerlerde ittifak yapmak konusunu görüşeceğiz. Önümüzde ki ayların konusu da yerel seçimler olacak” dedi.

DEVA PARTİSİ KENDİ ADAYLARINI ÇAKARACAK?

Genel seçimlerin ardından yerel seçimlere hazırlanan siyasi partiler kent ziyaretlerine başladı. DEVA Partisi Kocaeli’den sorumlu Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın bugün saat 10.00’da Partinin il başkanlığını ziyaret etti. Programa il Başkanı Zeynep Sudan yönetimi ve ilçe teşkilatları katıldı. Kahvaltı sonrası başlayan programda iktidarın 100 günlük yönetimi eleştirildi. Yerel seçimler ile ilgili de bilgi veren vekil Dalgın, 12 ilçede kendi adayları ve logosu ile seçime girmeyi hedeflediklerini fakat bazı yerlerde ittifak yapabileceklerini söyledi.

“12 İLÇEDE KENDİ ADAYLARIMIZI ÇIKARACAĞIZ”
Programda ilk olarak konuşan DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Zeynep Sudan: “3 yıl boyunca Derincede yaptığımız çalışmalara şahit oldunuz. Oradaki çalışkanlığımızı burada devam ettirmeyi düşünüyoruz. Genel seçimler öncesinde de sonrasında da 12 ilçe olarak sahada olan bir teşkilatız. Önümüzdeki yerel seçimler için de aynı şekilde devam edeceğiz. Burak başkanımızın parti içi parti dışı seveni çoktur. Bu da bizler için gurur verici. Başkanlarımızın diğer parti mensupları ve sanayi iş adamları tarafından takip edilmesi bizim ne kadar çalışkan olduğumuzu gösteriyor. Deva partisi insan kaynağı açısından çok kaliteli. Kararlılık ve azimlilikle biz bu yolda devam edeceğiz. 3 haftadır görevdeyiz. Hızlı bir şekilde yönetimimizi oluşturduk. Yerel seçimlerle ilgili genel merkezimiz bizden rapor istemişti. Daha detaylı bir raporu seçimler yaklaştıkça her ay düzenli olarak genel merkezimize ileteceğiz 12 ilçede kendi adaylarımızı çıkaracağımız bir
Hangi ittifak ve nerede ne şekilde olacağımızı bize genel merkezden gelen ger bildirimlerle hazırlığımızı yapacağız” dedi.


“SÖYLEDİKLERİNİN TAM TERSİNİ YAPAN HÜKÜMET”
Sudan’ın ardından konuşan DEVA Partisi Kocaeli’den sorumlu Milletvekili Burak Dalgın: “Hükümetin 100 günü geçen hafta bitti. Her yeni yöneticiye belli miktar bir zaman vermek lazım. Biz de hükümete 100 gün verdik. En büyük işler ilk 100 günde yapılır. Seçim yazıldığı gün mazot 20 liraydı bugün 40 lira her şey iki katı oldu. Faiz sebep enflasyon sonuç deniliyordu. Faiz nereden nereye geldi. Her anlamda söylediklerinin tam tersini yapan bir hükümetle karşı karşıyayız. Türkiye çapında 1400 tane belediye başkanı seçilecek. Binlerce vatandaşımızın aday olacağı bir süreçteyiz. Kocaeli ile ilgili sanayi sektörü çok ilgilendiriyor. Barınma krizi ev kirası problemleri burada da problem. D 405 benim mecliste odam. Her zaman problemlerinizi iletebilirsiniz. İktidarın da muhalefetinde ikna edemediği bir seçmen grubu var. Biz de herkesin kendine temsil edeceği birini bulabileceği bir partiyiz.

“HEDEFİMİZ KENDİ ADIMIZLA SEÇİME GİRMEK”
Yerel seçimde nasıl bir yol izleyecek sorusuna yanıt veren Dalgın, “Seçim stratejileri çeşitlenebiliyor. Kocaeli’nin 12 ilçesi kendi başına değerlendirilir. Hedefimiz kendi logomuz ve kendi adımızla seçime girmek. Bazı yerlerde ittifak yapmak konusunu görüşeceğiz. Önümüzde ki ayların konusu da yerel seçimler olacak” dedi. Kartepe’de yapılacak olan Haddehane projesine de değinen Dalgın, “Türkiye’de yatırımın olması şart çünkü başka türkü istihdam sağlayamayız. Ama etrafı mahvedelim vahşi bir şekilde yapalım demek değil bu. Kentimizin menfaati olan şeylere evet diyeceğiz ama doğayı da katletmeyeceğiz” şeklinde konuştu.


BÜYÜKAKIN’A GÖNDERME
Sudan son olarak kentsel dönüşüme değinerek Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a göndermelerde bulundu. Sudan, “9 ay içerisinde kentsel dönüşümle ilgili hasarlı çalışma yapılacak diye açıklamalar yapılıyor. Neden seçim öncesine sıkıştırıldı bu projeler anlamış değilim. Çok öncesinde başlanmalıydı. Bunun dışında dip temizliği ile ilgili bir projemiz daha var kente güzel değer katacağına inanıyorum. Biz güzel olanları takdir ediyoruz ama yanlışları söylemek zorundayız. Tüm imkan onlarda bugüne kadar yapmadılar umarım bundan sonra yaparlar” dedi.


Anahtar Kelimeler: PARTİSİ KENDİ ADAYLARINI ÇAKARACAK?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.