ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 08.02.2024 23:15 Güncelleme: 09.02.2024 05:16

Derbide En BÜYÜKŞEHİR Çayırova

Türkiye Basketbol Ligi Kent Derbisinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olan Çayırova Belediyespor ilçeye sevinerek döndü.

Derbide En BÜYÜKŞEHİR Çayırova

Türkiye Basketbol Ligi 23. Haftasında Atatürk Spor Salonu'nda karşı karşıya gelen kentin iki takımından gülen taraf Çayırova Belediyespor oldu. Ligde kalma-düşme riskini yaşayan evsahibi takım ile play off grubunda kalarak Süper Lig hedefini kovalayan Çayırova Belediyespor maçının galibi kentin Batı yakası temsilcisi oldu. Karşılaşamaya denk bir oyun ile başlayan iki takımdan Kocaeli Büyükşehir Belediyespor hücumlarından ilk periyotta boş dönmedi.Çayırova Belediyespor bir önceki Esenler Erokspor maçında ki savunma anlayışından daha uzak bir görüntü sergileyince Payne ve Eren Beyaz'ın etkili oyunu evsahibi takıma skor üstünlüğü oluşturdu. Mert, Eren ve Kevin'in ilk periyotta ki uzak atışları potayla buluşunca bu çeyreyi Kocaeli takımı 23-22 üstün tamamladı.İkinci periyotta özellikle İlkan Karaman'ın kişisel oyunu, Greeniv'in aldığı sorumluluk Çayırova Belediyesi'nin oyununda önemli bir gelişmeye neden olsa Kocaeli takımının atışları sayıya dönüşmeye devam etti.41-38 skor üstünlüğü ile saoyunma odasına giden Kocaeli Büyükşehir Belediyespor ikinci yarıda da adeta ilk yarının kopya oyununu ve sayı üretimini sürdürdü.  

SON 2 DAKİKA NEFES KESTİ

İlkan Karaman ve Ercan Bayrak'ın faul sayılarındaki artış Çayırova'da Koç Enes Akdilek'i farklı formül aramaya itti. Akdilek parkeye gönderdiği Çağdaş Kayabaşı ile adeta maça tekrar başladı. Çağdaş Kayabaş'ın gerek sert savunma ve rakibi karşılamaktaki mücadelesine 3 sayılık isabetli atışta eklenince ÇESK kendine geldi. İlk yarıda potayla hiç bir şekilde ilişki kurmayan Diante ikinci yarıda aldığı sorumlulukla 24 sayıyı Çayırova hanesine yazdırmakla kalmadı, rakipte de kırılma noktası yaşattı. Maçın son iki dakikasına 7 sayı farkla önde giren Çayırova, rakibinin 8-0'lık serisi karşısında seyirci kaldı ve skorda son saniyelere girildiğinde denge oluştu. Maçın bitimine 1 saniye kala 91-90 geride olan Çayırova, bulduğu teknik faulden gelen serbest atış fırsatını tepmedi. 91-91 olarak biten maçın normal süresinin ardından karşılaşmanın uzatma süresine geçildi. Bençte uzun süre dinlenen Oğuz Savaş, karşılaşmanın uzatma süresinde önemli bir performans katkısına Ercan Bayrak, Tolga Kaan'da ayak uydurdu ve Körfez'den Çayırova'ya sevinerek dönen ÇESK oldu.


Anahtar Kelimeler: Derbide BÜYÜKŞEHİR Çayırova

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.