Tarih: 13.05.2024 19:08 Güncelleme: 13.05.2024 22:59

Darıca'nın Sosyal Tesisleri, Çayırova'nın Sosyal Tesisleri'ni Döver mi?

Adnan Ayvaz Yazdı

Darıca

Önce ki dönemde Çayırova Belediyesi'nin meclis toplantılarını neredeyse eksiksiz tamamlamıştım. Yeni dönemde Baran Aydın ve İlhami Bayrak'ın da meclise katılımıyla daha renkli geçeceğini düşünerek yine Çayırova Belediye Meclis Toplantıları'na öncelik vermeyi düşünüyordum. Aradım bir kaç belediyeci ismi.. Mayıs Ayı 2.oturum tarihiniz ne zaman?" diye...
"Mayıs'ta 2 oturum yok biliyoruz" dediler.  Bende Darıca Belediyesi'nin 2. Oturum meclis birleşimini takip ettim. Sonra Çayırova 2.oturum olmuş, aradığım isimler "Hakkını helal et, bilmiyorduk 2.oturumu" dediler ama geçti gitti bir kere... Gerçi kaçırdığım bişey olmamış. Hem Darıca'da hem Çayırova'da sosyal tesislerde satılan ürünlerin yeni dönem fiyatları görüşüldü.
Pahalı diyen oldu muhalefetten... Ucuz diyen oldu iktidardan...
Valla ben bu konuda bir kanaatimi Ramazan ayında vermiştim. İftar yapmaya gittiğimizde kırmızı et menü 600 TL beyaz et menü 500 TL idi...
4 kişilik çekirdek ailenin belediye sosyal tesislerinde bir iftar yemeği 2400 TL.
Tabi ben asgari ücret gelirine göre gideri değerlendirmekle mükellefim.
Neden?
Çünkü belediyelerin amacı, dışarıda bir restoranda yemek yemeye çıkamayan dar gelirli hatta en düşük gelirli vatandaşını düşünerek bu hizmeti verdi. Normal geliri olan zaten her yerde yiyor. Gecede 2 kişi 5 Bin Tl'de ödüyor.
İşin ilginç tarafı meclis üyeleri fiyatlara yorum yaparken gerek iktidardan gerekse muhalefetten hepsi kendi gelirine göre yeni dönem fiyatlandırmaları değerlendiriyorlar. 
Geçtiğimiz dönem Çayırova Belediye Meclis'nde muhalefet meclis üyeleri Darıca'nın sosyal tesilerini örnek göstererek, "Hem deniz kıyısı, hem daha ucuz, hem balık var..." gibi söylemler içindeydi... Darıca'da da Çayırova'nın sosyal tesisleri örnek gösteriliyordu.
İktidar sırf hizmet yapıyorum diye konuşuyordu, muhalefet sırf eleştiri yapmak için konuşuyordu...
Bu ilçelerin işsizi var, çöpten kağıt toplayanı var, pazar dağılınca tezgahların ardındaki yeşillikleri toplayanları var, elektriği kirayı ödeyip, doğalgaz ile suyu ödeyemeyen var... Servis parası ödese okulun yemek parasını ödeyemeyen var. 
Tabiki bu tesislerde bir fiyatlandırmalar için bir maliyet hesabı yapılıyor. Ortaya çıkan maliyetın belki üstüne kar koymadan sadece hizmet amaçlı bu tesisler vatandaşa sunuluyor. Ama açıkca söyleyeyim.
Birçok özel kuruluş loıkanta ve restoranlardan daha ucuz değilsiniz. Bayramoğlu'nda 40 TL'ye lahmacun satan yerler var. Siz 50 TL'ye satıyorsunuz.
Aslında işin özü belediyelere restorantcılık, kafecilik, lokantacılık yapmak bana göre hiç yakışmıyor. Askeri gazinolardaki gibi 50 TL'lik lahmacunu 10 TL'ye satsalar bu yazıyı da yazmam. Maliyetin altında satsalar kurumu zarara uğratacaklar. Başkanlara zimmet çıkacak. Pahalıya satsalar piyasadan farkları kalmayacak.
Bence belediyeler bu işi yapmasın.. Belediyenin işi mi yahu soğuk meze hazırlayıp, kebap pişirmek...
Sosyal tesisler tıklım tıklımmış
Millet yemeğini almak için içeri girmek için sıraya giriyormuş
İyi de içinde makarna, nohut olan kumanya kolisi içinde sıraya girenler var.
Kumanya dağıttığınız ihtiyaç sahibi insanlar gelip sosyal tesislerde keyifli bir akşam geçiremiyorsa zaten onun adı sosyal belediyecilik olmuyor.
Balık restoran, kebap restoran işlerini bırakın... Kumanya için sosyal işler müdürlüğünüzün kapısında birikenlere bir ziyafet verin...
Muhalefet eleştirirken İzmit ve Tuzla gibi partilerinin idaresindeki belediye tesislerinin fiyatlerı ve menüleri ile Mayıs meclisine gelmiş...
Abicim amaç hizmetse... Amaç gelir değilse... Amaç vatandaşa hizmeti ise... Askeri Gazino isimli devletin tesislerindeki menüleri ve fiyatları ile gelin...
"Biz bu fiyata satamayız" diyorsanız... Bırakın bu işleri... Hastane yapın, meydan yapın, yol, kaldırım yapın... Kafe işletmecisimisiniz yoksa ilçe belediyesi miziniz?
Saygılarımla...

 


ismsiz...
14.05.2024 23:01:41
Çayırova Sosyal Tesislerinde ramazan ayı iftar menüsü kırmızı et :490 beyaz et. : 430

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.