Tarih: 02.05.2023 18:41 Güncelleme: 02.05.2023 18:51

Darıca Mayıs Meclisi'nde Hisse-Parsel Tartışması

Darıca Belediyesi Mayıs Ayı Mecls Toplantısı'nda Ak Partili ve CHP'li meclis üyeleri arasında çıkan tartışmalardan dolayı zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Darıca Mayıs Meclisi

Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nın açılış konuşmaları esnasında Ak parti Grup Sözcüsü Nafiz Çığlık iktidarın hizmetlerini anlatınca CHP Grup Sözcüsü Özkan Sarıtoprak'ta iktidarı eleştiren kurum satışlarını gündeme getirdi.  Sarıtoprak sert eleştirilerinin üzerine elini masayada vurunca ortam iyiden iyiye gerildi.  Gündeme geçmeden önce yapımına başlanan yeni Darıca Hükümet Konağı projesiyle alakalı bilgiler veren Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ''Burası ile alakalı sosyal medyada kirli bilgiler var. Biz bu proje alanındaki hiç bir ağacı kesmedik ve kesmeyeceğiz de. Böyle kirli bilgileri yayan insanlar neden söylüyorlar bunu anlamıyorum'' dedi. Darıca Belediyesi Sosyal Tesisleri'ndeki menü fiyatlarının da güncelleneceğini ifade eden Başkan Bıyık, ''Keşke elimizde olsa da hiç fiyat güncellemesek. Ancak her zaman söylediğim gibi tesislere gelen hemşerilerim ve tüm Darıcalılar bilsin ki buraya gelen para sadece giderleri karşılıyor'' dedi.. Gündem sonrası ise Darıca kamuoyuna Termal Grup arsasıyla alakalı bilgiler veren Başkan Bıyık, ''Tüm Darıca halkı bilsin biz yanlış bir şey yapmayız. Geçtiğimiz gün bir basın toplantısı yaparak tüm gerçekleri açıkladık. Bizim abdestimizden hiç şüphemiz yok. Bu projede Darıca'ya yeni arsalar kazandırdık ve herşeyi Darıca halkının yararı için yaptık'' dedi.
CHP Darıca Belediyesi Grup Sözcüsü Özkan Sarıtoprak ise yaptığı açıklamada ''Bu arsa çok komik bir paraya verilmiştir. Biz de bu işin içerisindeyiz. Keşke bizi de komisyona alsaydınız. Biz fiyat araştırması yaptık. Eğer bu arsa bu fiyata veriliyorsa, söz veriyorum bu arsayı ben almak istiyorum. Bu konuyla alakalı hukuki süreci başlattık. Konuyu tüm kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz'' dedi.  Parsel satışını kabul etmeyen Bıyık, “Hisse denilse hadi neyse. Bu durumda kanunlar nezdinde gerçekleşmiş bir durumdur. Ama parsel satışı kabul edilebilir bir durum değildir. Burada belediyeye ait bir parsel yoktur. Satılamaz alan vardır. Hala aynı yerinde duruyor. Hatta düzenlemede 18 ayaralamasıda yapmadık. 15-16 ayarlamasına gittik. Mevcut alanımızda bu ayarlamayla büyüdü. ” dedi. Ancak CHP Meclis Grup Sözcüsü Sarıtoprak, değerinden düşük fiyata parsel satışı yapıldığı iifadelerini yeniledi.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.