Tarih: 18.01.2024 14:45 Güncelleme: 18.01.2024 14:47

Darıca Kalesi'nde Çalışmalar Başladı

Darıca Belediyesi tarafından başlatılab restorasyon ve temizlik çalışmaları ile tarihi kale yeni bir çehreye bürünecek.

Darıca Kalesi

Darıca Kalesi Tarihi:

Bizans dönemindeki ismi Daritsion’dur.Ancak eski isminin Tararion Kalesi olduğu kaynaklarda belirtilmiştir.Tarihte ilk kez ismini Palakanon Savaşları sırasında duyurmuştur.Yöre, Osmanlılar'ın eline geçince buraya Darıca Kalesi,ismi verilmiştir.Bizans döneminde bu kalenin,önündeki iskeleyi koruma amaçlı bir karakol kalesi olarak yapıldığı sanılmaktadır.
Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nde bu kale ile ilgili bazı bilgiler vermektedir:“Lebi deryada dört köşe kalesi vardır.Kalenin limana hazır cihetinde bir kapısı vardır.Kalenin komutanı ve muhafızı yoktur.İçinde 20 civarında üzeri örtülü ev mevcuttur”.Evliya Çelebi’nin bu bilgisinden yola çıkarak kalenin Osmanlı döneminde kullanılmadığı ve içerisinde yalnızca bir mahalle olduğu anlaşılmaktadır.
Günümüze yalnızca kalenin küçük bir sur duvarı ile bir burcu gelebilmiştir.Kale içerisinden sahile inen gizli bir yeraltı geçidi bulunmaktadır...

 

Kaynak: Darıca Kasabası Darıcayı Sevenler sayfası


Anahtar Kelimeler: Darıca Kalesi' Çalışmalar Başladı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.