Darıca

Darıca Haberleri
Tarih: 18.09.2023 13:32

Darıca Gazilerini Unutmadı

Darıca'da Gaziler Günü olması sebebiyle tören yapıldı. Törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Darıca Şube Başkanı Hüseyin Çoban bir konuşma gerçekleştirdi.

Darıca Gazilerini Unutmadı

Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın da katıldığı törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Darıca Şube Başkanı Hüseyin Çoban, "19 Eylül Gaziler Günü bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında, devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı bir gündür. 19 Eylül Gaziler Günü; Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi ile üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda dış destekli terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuzda meydana gelen hain darbe girişimine karşı vücutlarını tanklara siper eden malül gazilerin şeref günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü Başkumandan Mustafa Kemal’i Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi ile taçlandırıldığı gündür. Türk’ün Anadolu’daki 1000 yıllık varlığını sona erdirmek isteyen emperyalist güçler 1.Dünya Harbi sonunda ülkemizi dört bir taraftan işgal ettiler. Bu işgal ile yetinmeyip bu aziz vatanımızı parçalamayı amaçlayan Sevr Antlaşması’nı milletimize zorla kabul ettirmek üzere Yunan Ordusunu 15 Mayıs 1919 tarihinde güzel İzmir’imize çıkardılar. İşte bu tarih Hasan Tahsin’in şehit olmayı göze alarak işgalcilere karşı Kordon Boyu’ nda ilk kurşunu sıktığı tarihtir. Ruhu şad olsun. Daha sonra işgal güçleri Anadolu’nun içlerine kadar girmiş, amaçları da yeni başkentimizi ele geçirerek oradaki yeni devlet ve millet örgütlenmesini ve aziz milletimizin şanlı direnişini kırmak ve etkisiz hale getirmekti. Başkumandan Mustafa Kemal’in önderliğindeki Türk Ordusu, Yunan Ordusunu Polatlı yakınlarında Sakarya nehri kıyılarında önlerini kesmiş ve 22 gün 22 gece süren dünyanın en uzun ve en kanlı meydan muharebesinde yenerek bozguna uğratmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi; Türk’ün ateşle imtihanı, milletimizin ölüm kalım mücadelesi olmuştur. Sakarya Meydan Muharebesi; Viyana Kuşatmasından bu yana 238 yıldır geri çekilen Türk Ordusu’nun son savunma savaşı olmuştur. Sakarya Meydan Muharebesi; Anadolu’nun düşman işgalinden kurtuluşu için bir kırılmadır. Ve Çareyi kaçmakta bulan Yunan Ordusu bir sene sonra Dumlupınar’da aynı akıbete uğratılarak 9 Eylül 1922’de denize dökülerek topraklarımızdan tamamen kovulmuşlardır. Böylece Yunanlıların ve ülkemizi işgale yeltenen emperyalist güçlerin Sevr ve Küçük Asya hayalleri Ege’nin serin sularına gömülmüştür.
Ve son olarak hiç düşünmeden, geriye bakmadan vatan, millet ve bayrak için yediden yetmişe emperyalist devletlerin top yekün saldırılarına karşı mücadele ederek bize bu cennet vatanı emanet eden başta Ulu Önderimiz Mustafa Kamal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden tüm Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan Gazilerimize, aileleri ile birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Bu anlamlı günümüzü bu alanda bizimle birlikte kutlamaya gelen sizlere saygı ve sevgilerimizi sunuyorum." ifadelerine yer verdi.


Anahtar Kelimeler: Darıca Gazilerini Unutmadı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.