AKTÜEL

AKTÜEL Haberleri
Tarih: 31.07.2022 20:49

Darıca Cemevi'nden Kınama

Ankara'da Muharrem Orucu’nun ilk günü olan dün Alevi kurumlarına yönelik eş zamanlı 5 saldırı gerçekleşti. Kocaeli Cemevleri Platformu da bir basın açıklaması yaparak saldırıları kınadı

Darıca Cemevi

Dün Ankara Çankaya’da Alevi Bektaşi Vakfı, Ana Fatma Cemevi, Gökçebel Köy Derneği ve Mamaktaki Şahı Merdan Cem Evi’ne arka arkaya bir saldırı düzenlendi. Kocaeli Cem Evleri Platformu da bir basın açıklaması yaparak saldırıları kınadı. Basın açıklamasına, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi Tavşantepe Cem Evi Başkanı Ali Ekber İncesu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi Çınarlı Cem Evi Başkanı İrfan Yoloğlu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Körfez Şubesi Başkanı Ziya Karadağ, İmam Hüseyin Derince Cem Evi Başkanı Gürsel Önder, Mecidiye Köyü Muhtarı Fahrettin Korkutan, Bayraktar Köyü Muhtarı Ali Cevat Tomardur, Balören Köyü Muhtarı Ahmet Demir, Abdal Musa Cem ve Kültür Evi Başkanı Halil İbrahim Araz, Hacı Bektaş Veli Kültür ve Dayanışma Derneği Cem Evi Başkanı Dursun Ali Akbaş, Cem Vakfı Gebze Cem ve Kültür Evi Başkanı Teslim Yıldız, Anadolu Kültür Ve Görgü Derneği Darıca Cem Evi Başkanı Veysel Dal, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Gültepe Cemevi Dedesi Hilmi Yıldız, Derince Cem Vakfı Başkanı Aynur Güneşli katıldı.


ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR
Ortak yapılan basın açıklamasında şu ifadeleri kullanıldı:

“İçinde bulunduğumuz Muharrem ayının daha ilk gününde Yas-ı Matem orucunun açılmasından önce yapılan bu çirkin saldırıyı faillerini ve destekçilerini şiddet ve üzüntüyle kınıyoruz. Ulusal birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozmaya, alevi camiasını sindirmeye, ötekileştirmeye, ayrımcılığa, hakarete ve adaletsizlik yaratmaya yönelik her türlü hareketin karşısında milletçe birlik olmalı, kardeşçe eşitlik içinde ibadetlerimizi yapacak ortamları hazırlamalıyız. Bu ülkede barış, kardeşlik içinde yaşayarak var olma kararlılığımızı sonsuza kadar devam ettireceğiz.

‘PROVAKASYONLARA KAPILMAYIN’
Matem ayında canlarımızın bu tip saldırılara karşı tedbirli olmalarını, tahrik ve provakasyonlara kapılmamalarını önemle rica ediyoruz. Yetki sahibi makamları ve yargıyı, alınması gereken tedbirleri hızlandırmaları kapsamında acilen göreve davet ediyoruz. Bir daha böyle çirkin olayların yaşanmaması, faili meçhul hiç bir olayın kalmaması ve suçluların cezalandırılması ümidiyle, kamuoyunu saygıyla selamlıyoruz.

 


Anahtar Kelimeler: Darıca Cemevi' Kınama

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.