Tarih: 11.09.2023 00:11 Güncelleme: 11.09.2023 00:13

Darıca Ak Parti'de Böyle Temayül mü Olur?

Adnan Ayvaz Yazdı....

Darıca Ak Parti

Biliyorum tabi ki... Ak parti'de temayül sonucuna göre aday belirleme sistemi hiçbir dönemde gerçeği yansıtmamıştır. Temayülden çıkan sonuca göre bir adayın belirlenmesi hiçbir zaman hayata geçmemiştir.
Olan insanların pazarına olmuştur...
Temayülden 1.çıktığını bildiğim ama farklı bir isimde aday belirlenen kaç temayül yaşadığımı ben bile sayamadım.
Zaten temayül sonucunun kamuoyu ile paylaşılmaması gibi bir durumun temayülün ne kadar önem arzedip arzetmediği TEMAYÜL genel anlamıyla da bağdaşmamıştır.
O nedenle bugüne kadar yapılan temayül yoklamaları benim açımdan ne haber değeri olarak nede partinin aday belirleme noktasında bir basamak olarak önem kaydeden bir oldu oluşturmadı.
Ama nedense temayülden bir gün önce şehir dışında olduğum halde özellikle Darıca Ak Parti Teşkilatı'nın temayül yoklamasına yetişmek ve Darıca'da bulunmak gibi bir ihtiyaç hissettim.
Aslında cuma günü Darıca'dan ayrıldığım süreçte pazartesi öğle saatlerinde yine Darıca'da olmak üzere yaptığım seyehat planlamamı yarıda kesip pazar günü saat 14.00'da Darıca'da olmak üzere dönüşe geçme kararı aldıracak bir zaruriyet hissettim.
Zaten Kocaeli Ak Parti İl Merkezinin cumaretis günü aldığı pazar günü temayül yapılacak kararının aceleci, birdebire ve ani kararı salı günü ilçe başkanının atanacak olmasına açık seçik ışık tutuyordu.
Hatta ilçeler de atanacak isimlerin belli olmasına karşılık temayül gibi geleneksel bir uyduruk uygulamanın, formalitenin aradan çıkarılacak olmasına rağmen Sinop'tan bölgeye dönüş yaptım.
Hatta hangi ilçe de hangi isimin ilçe başkanı olduğunu bile bile bende gereksiz yere merak eden bir profile dönüştüm.
Formaliteden yapılan ve birçok Ak Partili hatta CHP'li siyasetçilerin dahi bölgemizdeki yani Çayırova ve Darıca'da ki atanacak ilçe başkanının isiminin bilmemize karşılık bu temayüle koşturmamıza ben bile anlam veremedim.
Ama iyi ki dönmüşüm.
İyi ki temayül oylaması sürecini teşkilat içerisinde takip etmişim.
Niye?
Çünkü adayların birbirlerine olan saygısını, anlayışını ve sevgisini gördüm.
Atanamayacağını bildiği halde atanması net olan isime olan saygı ve sevgi düzeyini de gördüm.
Adayların atanmak için birbirlerine ayak oyunu yapmadığını gördüm.
Temayül oylamı boyunca aralarında ki samimiyeti gördüm.
Ağabey kardeş diyaloglarına tanık oldum...
Sarmaş dolaş görüntülerine şahit oldum.
Siyasetin Darıca'da bu denli düzeyli haline dönüşmesinde ki hız da çok dikkat çekisi.
İki gün önce cephelerin oluştuğu, gençlik kolları, kadın kolları yöneticilerinin, hatta başkanlarının bu cephelere kondurularak, Muzaffer Bıyıkçı, Uful Acaycı, yada farklı cephelerci olarak adlandırılmasının yıkıldığını gördüm...
Herkes sarmaş dolaştı... Herkes birbirine saygı ve sevgi çerçevesindeydi...
Kimse onun bunun adamı gibi değidi.
Ak Parti'nin yerel seçimlerde belediye başkan adayı kim olursa olsun canla başla çalışacak niyette isimlerin aday olduğunu gördüm.
Ak Parti'nin ilçe başkanı olupta, SKM Başkanı olupta istenmeyen bir belediye başkanı adayı için çalışıyor görünüp adayı hırpalayacak bir ilçe başkan adayı olmadığını gördüm.
Görmedik mi?
Hem de Darıca'da...
Ak Parti'nin İlçe Başkanının, SKM Başkanının Ak Partili Belediye Başkan Adayının seçim kazanmaması için gereken neyse yaptığına şahit olmadık mı?
Sarmaş dolaş 6 aday temayül yoklamasına girdi. Bende bu süreci takip ettim.
Barışcıl
sevgi ve saygı çerçevesinde bir 6 aday profili gördüm. Kaybedenin kazanana sarılıp tebrik edeceği bir 6 kişi gördüm. Kavga yok... Dedikodu yok... Ayak oyunları yok... Kalleşlik yok... Yüzüne gülüp düşmanca niyet beslemek yok...Böyle temayülmü olur?
Saygılarımla.

 


Anahtar Kelimeler: Darıca Parti' Böyle Temayül ?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.