Tarih: 19.08.2024 21:09

Çocukların sevdiği şeker ve çikolata devi iflasın eşiğine geldi

Çocukların oyuncaklı çikolata ve şeker markası olan dev şirket iflasın eşiğine geldi. İşte tüm ayrıntılar...

Çocukların sevdiği şeker ve çikolata devi iflasın eşiğine geldi

İstanbul, son dönemde ekonomik belirsizliklerin merkez üssü haline gelirken, şeker ve maya sektöründeki üç büyük şirket konkordato başvurusu yaparak üretim süreçlerini durma noktasına getirdi.

İFLASIN EŞİĞİNDE ÜÇ DEV FİRMA

Küresel ekonomik kriz, son dönemlerde birçok şirketi iflas riskiyle karşı karşıya bıraktı.

İstanbul'daki Toybox Gıda, Saadet Gıda ve Sade Maya, küresel ekonomik krizden en fazla etkilenen firmalar arasında bulunuyor ve mahkemeye başvurarak 14 Ağustos 2024'te bir yıllık kesin mühlet aldı.
Toybox Gıda, yıllık 15.000 tonluk üretim kapasitesiyle sektörde önemli bir oyuncu olmasına rağmen, son gelişmeler firmanın üretim hatlarını durma noktasına getirdi. Şirketin popüler ürünleri Jelly, Licorice ve Marshmallow, konkordato kararı sonrası belirsizlik içinde kalırken, Saadet Gıda ve Sade Maya da benzer sorunlarla karşılaştı.

SAADET GIDA VE SADE MAYA'DA SON DURUM NE?

Saadet Gıda, 20.000 m²'lik kapalı alanda 400 çalışanıyla büyük bir üretim kapasitesine sahipken, mevcut ekonomik koşullarda üretimini devam ettirmek için büyük bir mücadele veriyor. Öte yandan, Sade Maya yıllık 600 tonluk üretim kapasitesiyle sektördeki yerini sağlamlaştırmış bir marka olarak tanınıyor.

KOMİSER HEYETİ İŞ BAŞINDA

Mahkeme, Toybox Gıda, Saadet Gıda ve Sade Maya için bir komiser heyeti atadı. Bu heyet, finans uzmanı Figen Mengi, denetçi Suat Özyalçın ve hukukçu Prof. Dr. Müjgan Tunç Yücel'den oluşarak, firmaların malvarlıklarını korumak ve işletmelerin faaliyetlerine devam etmelerini sağlamak için görev yapacaktır.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.