Tarih: 01.08.2022 01:39

Çiftçi'yi, Bıyık'ı, Büyükgöz'ü Halk Yorumladı

Adnan Ayvaz Yazdı

Çiftçi

Yakın zamanda kızımın İzmir'de mezuniyet töreni vardı. Arabamı İzmir'de kızıma, kayınvalideme ve eşime bırakarak İzmir terminalinden Darıca'ya dönüş yaptım... Arabamı dediğime bakmayın..o da eşimin üzerine bir araç... Bizim mesleğin kazancıyla bir araç sahibi olmak zor bir durum... Eşim de ailesinin katkısıyla bir araç edindi..Bugün Darıca Cemevi'nde Ankara'da yaşanan olay sonrası yapılan basın açıklamasına halk otobüsü ile gitmek zorunda kaldım...Otobüse 3 bayan ve eşi olduğunu tahmin ettiğim 3 erkek bindi. Birkaçı oturdu birkaçı ayakta sohbet etmeye başladılar... Pür dikkat kesildim konuşmalarına..Erkeklerden birinin sahibi olduğu işyerine cuma günü Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve yanında Ak PArtili yöneticiler ziyarette bulunmuş...,
-" Başkanım esnafın haili içler acısı" dedim diyor.. Başkan Büyükgöz partililer, büyükşehir belediye başkanı ve milletvekilerinn yanında, "Bunu sonra konuşalım" demiş. "İstesem  öyle bir bozardım başkanı ama o kalabalıkta konuşmadım." demiş.
Öteki aile bireylerinden biri, " Kaç yıl Darıca ve Gebze Belediyesi'nde İbrahim Pehlivan'a belediye başkan yardımcılığı yaptı.O Kadar belediye tecrübesi var... Hatta şehir planlamacısı. Çok ümitliydim...Büyük katkı yapar Gebze'ye dedi. Ama zerre katkısı olmadı Gebze'ye. Halkın , esnafın içine giren biri de değil... Ne güler, ne samimiyeti var. Beklediğim gibi çıkmadı." dedi. Bir diğeri, "Eskihisar'dan , Gebze Kent Meydanı'na ne varsa Köşker yaptı. Üstüne koyamadı Zinnur Başkan." dedi.. Kadınlar da katıldı sohbete yorumlarıyla... "Ama Muzaffer Bıyık ile Bünyamin Çiftçi çok iyi yapıyor bu işi" dedi. Sanırım kocası olacak, "Evet sürekli halkın içindeler... Muzaffer Bıyık samimi bir adam. Güleryüzü yeter. Hizmet yapmasa bile samimi hareketleri hoşuma gidiyor. Hizmet konusunda da yapacağım dediğini yapıyor." dedi. Diğer kadın, "Boşver hizmeti onun güleryüzü samimiyeti yeter." dedi.
Üçüncü kadın ise Bünyamin Çiftçi'yi kastederek, "Çayırova'nın başkanı da vatandaşla, esnafla sürekli bir arada ama çok gülmeyi sevmiyor sanırım... Suratı hep asık."dedi. Erkeklerden biri de , "İlçede bazı eksiklikler vr. Devlet Hastanesi, Kent Meydanı, Küçük Sanayi Sitesi gibi. Onları hallederse yeni dönemde de Çayırova'nın belediye başkanı olur." dedi. Bir diğeri de, "Küçük Sanayi Sitesine başlamış Bünyamin Başkan...İhale mi olmuş, temel mi atmışlar, bişeyler okudum ama yapıyorlar galba."dedi. 
Öteki, " Valla Muzaffer hizmet etmese de olur.Onun güleryüzü samimiyeti yeter... İnsan onun yüzünü görünce morali yerine geliyor. Zinnur gibi değil..Onu görüne enerjim bitiyor. Çayırova'yı bilmiyorum ama Bünyamin başkanda iyiymiş diyorlar."dedi. 
Valla halk otobüsünde 3 ailenn yorumları böyle...
Köşe yazmaya bu sıcakta üşendim... Bende milletin  konuştuğunu yazayım dedim.
Saygılarımla


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.