Çayırova

Çayırova Haberleri
Tarih: 10.10.2022 19:23

Çiftçi'ye O Performansta TAM NOT

Çayırova Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı 2.Oturumu Bugün Gerçekleşti.

Çiftçi

Çayırova Belediyesi'nin son dönem performans programının görüşüldüğü Ekim Ayı 2.Oturumu'nda 2023 yılı tahmini bütçesi de görüşüldü. CHP Grubu adına performans programını değerlendiren Muharrem Gökçe, Bünyamin Çiftçi başkanlığında ki Çayırova Belediyesi'nin sokak hayvanları üzerine yaptığı çalışma performansını takdir ettiklerini ifade etti. Öncekş dönem den yarım kalan projelerin tamamlanmamasına yönelik eleştiride yapan Gökçe özellikle uçak projesine ilişkin akıbeti de sordu. Oturumda mezar yeri ücretlerinin yüksekliğine de eleştiri getiren Gökçe konuşmasını tamamladı.

TEK BİR KİŞİDEN MEZAR YERİ ÜCRETİ ALMIYORUZ

CHP Çayırova Belediye Meclis Üyesi Muharrem Gökçe'nin sorularına açıklama getiren Başkan Çiftçi, "İlçede ki tek bir kişiden mezar yeri ücreti almadık, almıyoruz. Ancak ilçe de ki mevcut mezarlıkta yer kalmadığı için Balçık'ta ki yeni mezar yeri için ilçe dışından talep olduğu dönemde bir bedellendirme yapıyoruz. Bu bedel devlet tarafından oluşturulmuş bir sistemdir. Bana kalsa onlardan da bir ücret alınmasın ama devletin uyguladığı sistem sonucu memur arkadaşlara bir zimmet çıkar mı bilemem. Bunu hukukçu arkadaşlar bir değerlendirsin. Gönül isterdi ki biz ilçe dışında bir mezar alanı oluşturmayalım. Bugün nüfusumuz 150 bin. 20 yıl sonra 350 bin gibi bir nufus öngörülüyor. Zamanında ilçe arazileri satılmamış olsaydı, yeşil alan, park alanı, mezarlık alanı planlayabilirdik. Ancak mevcut ortamda bu mümkün değil."dedi.

UÇAK PROJESİ ALANINDA ZEMİN ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Önceki dönem ilçede yapılması planlanan Uçak Kafe Projesi'ni "Bilim Merkezi" olarak güncelleyen yeni dönem Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, "Uçağın olduğu alana harfiyat döküm burayı ortadan kaldırmış değiliz. DSİ dere havzası olması nedeniyle burada bir rapor hazırlayacağını belirtmişti. Bu raporun tamamlanma sürecini bekledik. Uçak Projesi'nin yapılabilir bir rapor ortaya çıkmasının ardından çalışmalara başladık." dedi. Çalışmalarla ilgili Başkan Yardımcısı Kenan Tuzcu'ya sçz veren Başkan Çiftçi meclisi bilgilendirmesini istedi. Tuzcu, "Uçağın olduğu alanda zemin çalışması tamamlandı. Şu anda çevre düzenlemesine start veriyoruz. En kısa zamanda burada beklenen proje tamamlanacak."dedi.

 


Anahtar Kelimeler: Çiftçi' Performansta

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.