Tarih: 05.08.2024 21:55

CHP'den Altı Ok Tartışmasına Yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), partinin bayrağı ve logosu ile ilgili değişiklik yapılacağına dair iddialara yanıt verdi. Yapılan açıklamada, herhangi bir değişikliğin gündemde olmadığı ifade edildi.

CHP

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, parti simgesindeki altı okun devletçiliği temsil eden okunun renklerinin değişeceği iddiaları hakkında bir açıklama yaptı.

Yücel'in açıklamasına göre:

" Cumhuriyet Halk Partisi'nin altı oklu simgesi, sırasıyla Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimcilik ilkelerimizi temsil etmektedir. Partimizin bayrağı ise kırmızı zemin üzerine beyaz altı oklu bayraktır."

Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, 'devletçilik' anlayışımızı açıklarken; çevreci, doğa dostu, sürdürülebilir politikalarımıza ve toplumsal cinsiyet eşitliğine olan bağlılığımızı vurguladı. Yeşil renk çevreciliği, mor renk ise kadın-erkek eşitliğini temsil eder ve bu renkler, devletçilik anlayışımızın simgeleri olarak belirtilmiştir.

Bu nedenle, partimizin simgesi ve bayrağında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Her alanda kadın-erkek eşitliği ve çevreye duyarlı politikaları Türkiye'ye getirecek olan Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Dün yapılan Kadın Kolları Kurultayı'nda Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in kullandığı ifadeler, bazı yanlış anlamalara sebep olmuş olabilir, bu yüzden bu açıklamanın yapılması gerekmektedir.


Anahtar Kelimeler: ' Tartışmasına Yanıt

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.