Tarih: 27.06.2024 18:21

CHP, Gebze mitinginde 'geçinemiyoruz' diyecek...

​​​​​​​CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 30 Haziran Pazar günü Gebze’de emek mitingine katılacak. Mitingin ana sloganı ise, ‘geçinemiyoruz’ olacak.

CHP, Gebze mitinginde

Bu dev miting öncesi CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Kocaeli Milletvekilleri Nail Çiler, Harun Özgür Yıldızlı, Muhip Kanko, İl Başkanı Bülent Sarı ve Gebze ilçe başkanı Gökhan Orhan bugün Gebze’de düzenlenen basın toplantısında tüm Gebzelileri bu mitinge katılmaya davet etti.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, daha önce İstanbul’da ''atanmayan öğretmenler'', Rize’de ''çay'', Tekirdağ’da ''Buğday” ve Ankara’da emekliler için miting yaptıklarını belirterek, “30 Haziran Pazar günü saat 19.00’da Gebze Mevlana Pazar alanında emek mitingi yapacağız. Ücretlilerin, hakkını alamayanların, geçinemeyenlerin, asgari ücrete mahkum olanların, asgari ücretin altında yaşayanların ve işsizlerin sesi soluğu olacağız” dedi.

Gebze’nin ekonominin merkezi ve emeğin başkenti olduğunu kaydeden Karasu, “En düşük kira geliri 15 bin lira iken asgari ücretli 17 bin lirayla nasıl geçinebilir? Enflasyon yüzünden zaten asgari ücretin yarısı eridi. Öte yandan 10 bin lirayla geçinmeye mahkum edilen emeklilerin de sesi olacağız. Çiftçinin, esnafın da sorunlarını haykıracağız” dedi.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.