SİYASET

SİYASET Haberleri
Tarih: 20.09.2023 17:48 Güncelleme: 20.09.2023 17:49

CHP Darıca ÇOK SERT

CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan ve beraberinde Belediye Meclis Üyeleri bugün ilçe binasında basın toplantısı düzenledi.

CHP Darıca ÇOK SERT

Düzenlenen basın toplantısına ilçe başkanı Hüseyin Cihan Özaltan’ın yanı sıra CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri Özkan Sarıtoprak, Tuncer Saltaş, Mustafa Yılmaz, Ayhan Şen ve ilçe yöneticileri hazır bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan’ın ardından konuşan CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Ayhan Şen, “Darıca Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu olarak 2023 yılı bütçesinin 890 milyon TL olarak onaylanmıştı. Aradan 8 ay geçmesinin ardından bu bütçeye ilaveten 420 milyon TL ek bir bütçe daha yapıldı.

AÇIK NASIL KAPANACAK?

Darıca Belediyesi'nin bir yıllık bütçesi 1 milyar 310 milyon TL. Komisyon gelirler bölümünde 160 milyon TL gibi bir gelir arsa satışlarından beklenmektedir diye yazılmış. 160 milyon TL’nin nereden geleceğini olduğunu sorduğumuzda Plan Bütçe Komisyonu Başkanı AK Partili Meclis Üyesi Bülent Koçak, bu paranın Termal grubu satılan arsadan gelecek olan para olduğunu söyledi. Yılsonuna kadar Termal gruba satılacak olan arsadan gelecek olan para 100 milyon TL. Bu konuyla ilgili olarak belediye meclisinde belediye başkanına 100 milyon arsa satışından gelecek bir para olduğunu ancak 60 milyon TL gibi bir açık olduğunu ve bu açığı neyle kapatacağını sorduk.  

ARSA SATIŞINA KARŞI OLMAKLA BAĞDAŞIYOR MU?

Belediye başkanın söylediği ise, ben göreve geldiğimden bu zamana kadar arsa satışlarına hep karşıyım. Şimdi buradan belediye başkanına sormak istiyorum madem arda satışına karşısınız neden o zaman bedavadan Termal gruba bu arsayı verdiniz? Giderler bölümünde sosyal tesislerle ilgili 25 milyon TL gibi bir gelir beklenmektedir deniliyor. Sosyal tesislere 2023 yılında 103 milyon gibi bir bütçe verildi. Sosyal tesisler için istenen ek bütçe 86 milyon TL. Yani toplamda 190 milyon TL gibi bir para sosyal tesislerin işletilmesi için veriliyor. İşletme iştiraklerde muhasebe müdürüyle görüştüğümüzde sosyal tesislerin gelirinin ne kadar olduğunu sorduk. Bize yapılan açıklamada yedinci ay sonu sosyal tesisler geliri 27 milyon TL olduğu açıklandı.

KONYA GEZİSİ 1 MİLYON 200 BİN TL'YE MAL OLUYOR

Koymuş oldukları ek bütçede de tahmini olarak 25 milyon lira gibi bir ek para bekleniyor. Bu da ne demek oluyor biliyor musunuz? Totalde 190 milyon TL sermaye yatırdığımız işletme iştiraklerin bize yıllık getirisi 52 milyon küsur TL. Arada 140 milyon TL gibi bir zararının olduğunu tespit ettik. Bunu belediye başkana sorduğumuzda belediye başkanı neye göre zarar ediyor dedi. Maalesef ki bütçede bir savurganlık söz konusu. Giderler bütçesini incelediğimizde araç kiralamasıyla ilgili 2023 yılında 12 milyon TL gibi bir bütçe ayrıldı. Şimdiki ek bütçede yine 8 milyon TL gibi bir ek bir bütçeyle 20 milyon TL araç kiralamasına para veriliyor. Diğer bir konu kütüphane müdürlüğü 6 milyon TL gibi bir bütçe talep ediyor. Kütüphane müdürüne bu 6 milyon ek bütçeyi neden istediğini sorduğumuzda bin 500 kişiyi Konya gezisine götüreceğiz dedi. O bin 500 kişinin hızlı tren gidiş dönüş bilet parası 1 milyon 200 bin TL” dedi.

BIYIK EMLAKÇI ÇIKTI
Toplantının son değerlendirme konuşmasını yapan İlçe Başkanı Özaltan, "Millet bahçesinde ki binlerce ağaç katliama uğradı. Belediye Başkanı burayı Büyükşehir yapıyor diyerek konudan sıyrılmaya çalışıyor. Ama millet bahçesini yaptık diye boy boy afişlerini asıyor. Biz kendisini eskiden fırıncı olarak bilirdik. Son 5 yılda belediye başkanlığınıda layıkı ile yapamadı. Kendisi meğerse emlakçı çıktı." dedi.

ADAYIMIZ KİM OLUSA OLSUN İKİDAR İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Toplantıda konuşan CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak, "6 aylık bir zaman kaldı. Bizler muhtarlarımızla hergün görüşüyoruz. Tüm örgütlerimizle hep sahadaydık ve yine sahada olmaya devam edeceğiz. Son seçimde 48 Bin oy aldık. 2024 yerel seçimlerinde adayımız kim olursa olsun iktidar için çalışacağız."dedi.

 


Anahtar Kelimeler: Darıca

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.