Tarih: 08.09.2022 19:30

CHP DARICA BASINLA BULUŞTU

Aylık belediye meclis toplantıları sonrası gündemi değerlendirmeyi gelenek haline getiren CHP Darıca İlçe Başkanlığı, Ağustos ayı meclis toplantısı sonrası basının karşısına çıktı.

CHP DARICA BASINLA BULUŞTU

Darıca CHP İlçe Başkanlığında yapılan basın toplantısına ilçe başkanı Gökhan Aktaş, İlçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri katıldı.

Toplantı sonrasında basın mensupları ile paylaşılan toplantı metninde şu görüşlere yer verildi.

“ 06 Eylül 2022 tarihli belediye meclis toplantısıyla ilgili olarak hem mecliste vermiş olduğumuz önergelerimiz, gündeme dair görüş ve taleplerimiz, hem de bilgilendirme amaçlı olarak bugün tekrar sizlerle beraberiz.

Belediye meclis üyemiz Sayın Erol Ada’nın bir rahatsızlığı nedeniyle, bugün (07 Eylül 2022) bir ameliyat geçirdi. Hem kendi adıma, hem çalışma arkadaşlarım adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Belediye meclisi eylül ayı toplantısında gündemin 3, 4 ve 5’nci maddelerine değinmek istiyorum.

Gündemin 3’ncü maddesinde Darıca’da bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’na iki yıl süreyle belediyenin tahsis ettiği binanın iki yıl süreyle bir kere daha süre uzatımı gündemdeydi. Bizler CHP Darıca Örgütü ve Belediye Meclis Grubu olarak her zaman Darıcalı yurttaşlarımızın kaliteli hizmet alabilmesi ve yaşamlarının daha refah şekilde sürdürebilmesi adına belediye meclisine gelen bu tür gündem maddelerinde ortak akılla atılması gereken adımlar neyse bunları gerçekleştiriyoruz. Daha önceki süreçte de SGK’nın Darıca’ya taşınmasıyla alakalı olarak BM’nin ve üyelerinin talebi üzerine biz de CHP Grubu olarak evet demiştik. Bugün aynı yerdeyiz. Darıca’da yaşayan yurttaşlarımızın tüm kamu kurum ve kuruluşlarından sağlıklı, nitelikli, erişilebilir, ulaşılabilir hizmet alması adına yine aynı şekilde bu maddeye evet dedik.

Fakat 3’ncü maddenin dışında hayır oyu verdiğimiz, komisyona gitmesi gerektiğini düşündüğümüz bazı maddeler var.

Bayramoğlu Mahallesi sınırlarında kalan, daha önce bizim plan tadilatlarını mahkeme kararıyla ve bilirkişi raporlarıyla iptal ettirdiğimiz bir firmaya ait arazilerin yine aynı bölgede belediyeye ait başka arazilerle takas yapılması gündeme geldi. Ve bununla ilgili olarak belediye başkanına ve encümene doğrudan yetki talep edildi. Bizler de bu işlemin, ‘Darıca’yı ortak akılla yönetiyoruz, yönetmeliyiz’ diyen ve her defasında bu vurguyu yapan sayın belediye başkanına bir şey söyledik: Bizler; Darıca’da Darıcalı yurttaşlardan oy almış, bütün kesimleri temsil eden meclis üyelerimiz aracılığıyla, ‘Bu yapmış olduğunuz talep komisyona gitsin’ dedik. Plan Bütçe ve İmar Komisyonları’nda bu konu konuşulsun. Bahsedilen arazilerin değerleri bizim meclis üyelerinin de yer aldığı çalışma grubuyla beraber belirlensin. Siz de bu konuları bize detaylıca aktarın. Eğer Bayramoğlu Mahallesi’ndeki vatandaşların ihtiyaç duyduğu yeşil alan sizin bahsetmiş olduğunuz üzere tahsis edilecekse, biz ona evet deriz zaten. Ama bir oldu bittiye, ‘Biz yaparız olur’ mantığına aykırı bir şey. Dolayısıyla biz de burada belediye başkanına oradaki meclis üyelerimiz, grup sözcümüz ve verdiğimiz önergeler vesilesiyle yapılan çalışmanın doğru olmadığını, komisyona gitmesi gerektiğini yineledik. Ama biliyorsunuz ki AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla belediye başkanına ve encümene yetki verilmek suretiyle bu maddeyi geçirdiler. Bizim burada karşı olduğumuz orada yaratılacak, oluşturulacak olan yeşil alan değil. Burada bir oldu bitti var. ‘Doğrudan belediye başkanına yetki verelim, bu işi bitirelim mantığına ve buradaki fiyatlandırmalarında nasıl, ne şekilde olacağını bilemediğimiz için arkadaşlarla beraber aldığımız ortak kararda, ‘Hayır’ dedik. Bütün kamuoyu bu konuyu bilmeli. Kuroğlu firmasına ait olan buradaki arazilerin neden komisyona gitmeden, doğrudan belediye başkanı yetkisiyle takas işlemine girdiğini buradan bir kere daha hem kamuoyuna açıklıyor hem de bir kez daha sorguluyoruz.

Bir denizcilik firmasına ve bir vatandaşa ait iki farklı arazi var. İki arazi arasındaki farkın bin 400 metrekare olduğu söyleniyor. Bu farkın belediyeye geçeceği ve belediyenin arsa kazanacağı söyleniyor. İtirazımız arazi kazanmaya, yeşil alan yapılanmasına değil. Çalışmalarınıza tanık olmak istiyoruz. Buradaki arsanın bedelinden metrekaresine, bu işi nasıl yapacağınıza tanık olmak istiyoruz. Vatandaşa yeşil alan kazandırma isteğinizi anladık da bunu neden belediye başkanına, encümenine yetki verip neden kapalı kapılar ardında yapmak istiyorsunuz?

Başka bir önergede, belediye başkanına yine yetki isteniyor. Konu şu: Vatandaş belediyeyi daha önce mahkemeye vermiş. Belediyenin mevcut durumuyla ilgili olarak orada işgalci göründüğünden terk etmesi ve terk etmiyorsa bedelini ödemesi istenmiş. Başkan, vatandaşla anlaşmak için yetki istedi. Yetkiyi verdik. Hem vatandaş mağdur olmasın hem belediye maddi anlamda kayba uğramasın diye. Ama sürecin içinde niye yokuz?

Bir diğer yanda yol geçiş irtifak hakkı var, 12’nci madde. Komisyon ve meclis üyemiz Aydın Işık yol geçiş hakkının ödenmesini istiyor. AKP’liler, ‘Yok. Yol geçiş hakkı vermeyelim. Bununla ilgili emsal görmedik. Gitsin mahkemeye, mahkemede çözsün’ demiş. Aydın Işık da bu çıkış üzerine geçiş hakkının daha fazla görüşülmesi için komisyondan süre aldı. AKP’liler mahkemeye gitmesini söylüyor ama mahkemeye gidince bilirkişi masrafı, harcı, faiziyle uğraşıyorsunuz. Ne gerek var? Yani olaya tamamen nereden baktığınızla alakalı.

Belediye meclisinde avukat olmadığı için hukuk komisyonunda da avukat yok ancak eksiği, hizmet satın alarak gideriyorlar. İSU Hukuk Müşaviri Avukat Necmi Özen’in kızı da burada. Mecliste avukat yok ama hukuk birimleri yok.

Gündemin beşinci maddesinde; 1546 ada 8 no’lu parsel yani halihazırda şu anda Darıca’da konuşlanmış olan itfaiye ekipleri ve birimlerinin bulunduğu mevcut alanla alakalı olarak bir devir işlemi söz konusu. Bu devir işlemiyle alakalı yine belediye başkanına ve belediye encümenine yetki verilmesi istendi. Buradaki bizim çıkışımız ve talebimiz ise yine aynı şekilde, bu gündem maddesinin de ilgili komisyona taşınarak enine boyuna tartışılmak suretiyle meclis üyelerimizin de bütün bu yaşanan takas işlemleri ve devir işlemlerinde süreçten haberdar olmasıdır. Ve bir bedel karşılığında devir yapılacaksa eğer o bedelin neye göre, nasıl, hangi koşullarda belirlendiğini, eğer bedelsiz olacaksa da bunun nasıl yapılacağını bilmemiz gerekir. Çünkü Darıca’da yaşayan yurttaşlarımızın tamamının yönetildiği bir belediye olduğu için sadece oldu bittiyle, ‘Biz burayı Büyükşehir’e devrettik mantığını doğru bulmadığımızı ve bütün kesimlerinde tatmin olması gerektiği yönündeki görüş ve dileklerimizi ilettik. Maalesef yine AKP ve MHP meclis üyelerinin oy çokluğuyla bu gündem maddesi de meclisten geçmiş oldu. Bizim burada ‘hayır’ dediğimiz KBB’ye arsa devredilmesi mantığı değildir. Eğer böyle devir işlemi yapılacaksa bütün herkesin bu işin içinde olması gerektiğini düşünüyoruz.

Bununla bağlı olarak gündemin 6’ncı maddesinde; Cami Mahallesi Aslı Sokak’a yönetime ilk geldiğimiz zamanlarda gittik. Orada yaşayan vatandaşlarımızın çok uzun zamandır gerek altyapı, gerek üstyapı hizmeti alamadığını bilmekteyiz. Bölgenin imara açık olmaması nedeniyle burada yaşayan vatandaşlarımızın da mağduriyetlerini biliyoruz. Birçok kez gerek Aslı gerek Göktaş Sokak’ta yaşayan vatandaşlarımızın aydınlatma, kanalizasyon ve doğalgaz ile ilgili yaşadıkları eksiklikleri bilerek, sorunlarını belediye meclisinde gündeme taşıdık. Bu sokaklarda yapılan hizmetin yetersiz kaldığını ve vatandaşın mağdur edilmeden bir an önce bu eksiklerin giderilmesi konusunda da görüşlerimizi aktardık. Önergelerle bu sokaklara hizmet verilmesini talep ettik. Aynı şekilde yine söylüyoruz: Biz sürecin içindeyiz. Aslı Sokak’ta aydınlatmanın, alt ve üstyapı çalışmalarının eksik olduğunu daha önce nasıl dile getirip gündemi oluşturduysak, günümüzde o vatandaşların mağduriyeti çözülüyorsa bunun da içerisinde payımız olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımıza da buradan yine sesleniyoruz: O sokaklarda yaşayan vatandaşlarımız hiçbir zaman yalnız değildir. Günümüz itibariyle iktidar olamayabiliriz. Ama muhalefette yapmış olduğumuz mücadelelerle oraya gelen hizmetin de birer parçası olduğumuzu gayet iyi biliyoruz.

Belediye meclis üyemiz ve grup sözcümüz Özkan Sarıtoprak daha önce Bayramoğlu Mahallesi, Meltem Sokak’ta bulunan bir yalının denizi doldurmak suretiyle kaçak yapılaşmada bulunduğunu, oraya iskele yaptığını gerek yerel gerek ulusal basına taşıdı. Burayla ilgili olarak sayın belediye başkanına bir kez daha soruyorum: Meltem Sokak’taki yalının yapılmaya çalışılan iskelesi şu anda ne durumda? Buraya herhangi bir ceza kesilmiş midir? Yoksa birileri araya girerek ricacı olmuş ve buradaki kaçak yapılaşmaya göz yumulmuş mudur? Kendisinden bu konuyla ilgili bilgi bekliyoruz. Kamuoyu bu konuda bilgi bekliyoruz. Bizler de bu konunun takipçisiyiz.

Yalının kime ait olduğunu bilmiyoruz. Fakat bu yalıyla ilgili yapılan iskele aşamasının şu aşamada ne durumda olduğunu ve bu yapılan çalışmanın durdurulup durdurulmadığının sorusunun altını çizerek belediye başkanına soruyorum. Birileri göz yummanızı istedi mi? Bu aşamada siz ne yaptınız?

Gerek Darıca Belediyesi yönetimi, gerekse Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışmalarıyla ilgili birkaç tutarsızlık var.

06 Eylül 2022 tarihli meclis toplantısında 13’ncü gündem maddesi olarak geçen; E-5 kenarı ikinci bölge imar planlarıyla ilgili olarak meclis üyelerimiz Özkan Sarıtoprak ve Aydın Işık bir şey söyledi. KBB, E-5 kenarında yenilenecek olan 2’nci bölge imar plan değişikliğiyle uzun zamandır belediye gündemini de meşgul eden, belki 4-5 sefer gelen MİA projesiyle ilgili olarak sanayinin bölgeden taşınması konusu. E-5 tarafından sanayi kuruluşlarının çıkarılması ve bu plan notlarında da ciddi şekilde buraya herhangi bir tamir, tadilat, yenileme yapılmamasıyla alakalı alınan kararlar vardı. Gündeme taşınan bu plan tadilatı varken, ısrarla belediye meclisine bunlar getirilirken ilginç hadise yaşandı. Kroman Çelik fabrikasının önce Büyükşehir daha sonra Darıca Belediyesi’nin meclisinden geçen plan tadilatlarıyla alakalı olarak, ‘Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’ dememek elde değil.  Eğer E-5 kenarındaki bu planlarla fabrikaların çıkarılmasını, sanayileşmenin burada önüne geçilmesini düşünüyorsanız Kroman Çelik’in plan tadilatlarına neden evet dediniz? Kroman Çelik’in günümüzde yaptığı ve sebebi olduğu; o mahallede yaşayan yurttaşlarımızın gerek kirlilik, gerek kontrolsüz dinamit patlatılmasından ötürü evlerinin zarar görmesine kadar birçok konu varken bu tutarsızlığınız neden? KBB bu fabrikaların gerçekten bu alandan çıkmasını mı, yoksa ‘mış’ gibi yapıp Kroman Çelik’te olduğu gibi plan tadilatlarına AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oy birliğiyle evet dediği gibi bir tezatlık var.

Kroman Çelik’in orada bir dağı devirdiğini ve ekolojik dengeyi bozduğunu biz de görüyoruz. Orada yaşayan vatandaşlarımızla yine bir araya geleceğiz. Çok ciddi şikayet var. Gerek sürdürülen çalışmanın kontrolsüzlüğü gerek orada yaratılan çevre kirliliği var. Bundan sonra yaratılacak çevre kirliliği de var. Kısacası; Şişecam’ın arazisini Kroman Çelik şirket bünyesine alarak orada yaptırdığı plan tadilatıyla üretimini genişletmek istiyor. Enerji indirme sahası yapıyorlar.  Balıkesir’de rüzgar enerjisinden edinilen elektrik Kocaeli, Dilovası üzerinden gelip burada indirilecek, kısacası üretimini arttıracak. Yapılan çalışma buzdağının görülen yüzü. Asıl sorun indirme sahasının indirilmesi, Kroman’da üretimin üçe katlanmasının ardından vatandaşın daha çok kirli dumana, gaza maruz kalacak olmasıdır. Vatandaş dinamit patlatmalarından ötürü evlerinde oturamadıklarını, evlerinin başına yıkılacağı endişesi taşıdığını bize belirtiyor. Bizi arayan yurttaş belediye başkanını aramıyor mu? Büyükşehir’i aramıyor, CİMER’e yazmıyor mu? Bunların hepsini yapıyorlar ve her iki belediye başkanının bu sorundan haberi var. CİMER’e yazıldığı için Saray’ın bile haberi var. Ama ne hikmetse kimse sesini çıkarmıyor ve kılını kıpırdatmıyor. Buna ses çıkaran, itiraz eden, mahkemeye taşıyan CHP. 

Belediye meclisinde verdiğimiz önergelerle ilgili bir başka konu; Darıca’nın bütün mahallelerinden vatandaşlarımız ilçe yönetimimiz ve belediye meclis üyelerimizi arıyor. Özellikle yaz mevsiminde sinek, kene gibi haşerelerin yarattığı rahatsızlıkların ve bundan ötürü mağdur olan vatandaşların iç sesi, dış sesi olmaya çalıştık. Belediye başkanımız, belediye meclisinde şöyle bir ifade kullandı: ‘Biz ilaçlamaları yapıyoruz. İlaçlama araçlarını vatandaşlar görmüyor. Biz de ilaçlı arabalara siren taktık, hatta alarm taktık. Korna çala çala geziyoruz.’ Vatandaşın bu hizmeti görüp görmediğini nasıl anlarız? Ortada bir sorun varsa vatandaş sizi arar. Eğer ortada sorun yoksa, ilaçlamaya konu mağduriyet yoksa zaten vatandaş bundan şikayet etmez. Demek ki; araca konulan siren veya yaptığınız uyarı yeterli değil. Siz eğer haftada üç gün ilaçlama yaparsanız vatandaş dönüp size, ‘Siz neden burada böyle çalışma yapmıyorsunuz?’ diye sormaz. Demek ki çözümleriniz kalıcı değil geçici. Buradan sevgili belediye başkanımıza sesleniyoruz: Bize gelen ve yoğun şekilde yaşanan şikayetlerin çözümünde yapılması gereken tek şey, ilaçlamaların hafta içi veya hafta sonu planlamalarını birden fazla yapmaktır. Bu yöntem çözüm olacaktır.

Meclis toplantısında verdiğimiz önergeyle balıkçı barınağının akıbetini, ne zaman tamamlanacağını sorduk. Belediye başkanımız, ‘Burayla ilgili sorun kısmen çözüldü. 2022 bütçesinden pay ayıramayacağımız için 2023 faaliyetleri içine aldık’ dedi. Ben de sayın belediye başkanımıza soruyorum: 2022 bütçesini 583 milyon TL’ye çıkarmanıza rağmen neden balıkçı barınağı inşaatına bütçe ayıramıyorsunuz? 6’ncı ayda artırılan bütçenin 9’ncu ay itibariyle tutarlılığı nedir? Günümüzde belediye bütçesi ne durumdadır?

Göreve geldiği günden bu tarihe kadar belediye personelinde neredeyse yüzde 35-40 artış olmuş. Bu artış belediye bütçesinin neredeyse yüzde 65-70’ini oluşturmakta. Eğer bütçenizi nereye, nasıl ne şekilde harcayacağınızı bilmiyorsanız vatandaşa hizmet etme noktasında maalesef ekside kalırsınız.

Vatandaştan doğrudan gelen bir yardım talebi vardı. Bir diğer önergemizle meclise taşıdık. Darıca’nın bütün mahallelerinde dar gelirli vatandaşlarımız kış mevsimine yaklaştığımız bu dönemde, maalesef ülkemizdeki ekonomik ağır darboğaz nedeniyle elektrik, su, doğalgaz hatta gıda alımlarını gerçekleştirememektedir. Bu nedenle belediye başkanımıza da, meclis üyelerimize de sosyal belediyecilik kapsamında vatandaşlarımıza mağdur edilmeden gerek erzak gerek kira yardımı yapılması için önergelerimizi verdik. Cevaplarında; bu işlerin Büyükşehir Belediyesi ve Kaymakamlık tarafından yapıldığını, belediyenin bununla ilgili olarak herhangi bir bütçesinin bulunmadığını tekrar etti. Bizler Darıcalı vatandaşlarımızın hiçbir alanda mağdur edilmemesi, özellikle ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu, insanların evine ekmek götüremediği şu dönemde en azından elektrik, su, doğalgaz giderlerinin karşılanması için belediye başkanı ve belediye meclisinin inisiyatif alması gerektiğini düşünüyoruz.

Darıca’da gerek Lafarge fabrikası gerekse metro inşaatı için çalışmalar yapan büyük kamyonların şehir içinde gerek trafiğe gerekse insan sağlığına olumsuz etkilerinin olduğunu biliyoruz. Edindiğimiz bilgilere göre bu kamyonlar sürekli ceza yemesine rağmen ısrarla Darıca’nın şehir içi hattını kullanmaktadır. Belediye başkanına sesleniyoruz: Bu konuda sizlerde hassasiyet gösterin. Olası olumsuzluk veya üzücü kazalarda bizlerin ve sizlerin nasıl üzüleceğini biliyoruz. İş işten geçmeden, daha büyük felakete yol açmadan bu kamyonlarla ilgili adım atılmalıdır.

Darıca Farabi Hastanesi Başhekimliği görevi sona eren Prof.Dr. Sayın Mustafa Güneş’in bir sosyal medya paylaşımı oldu. Sayın Güneş sansasyonel bir açıklamayla görevinin devam ettirilmediğini, ilçemiz ve ilimizde iktidar sahiplerinin İl Sağlık Kurulu tarafından kendisi üzerine yapılan blokaj nedeniyle görevine son verildiğinden bahsetti.  Ben de Darıca’da yaşayan duyarlı bir yurttaş olarak AK Parti Darıca İlçe Başkanı Sayın Ufuk Acay’a davette bulunuyorum: Mustafa Hoca ne demek istedi? Hangi siyasi aktörlerin, hangi iktidar sahiplerinin ne tür bir blokajıyla karşı karşıya kaldı? Önce Sayın Güneş’ten yaptığı açıklamanın devamını ve Sayın Acay’dan da bu konuda hassasiyet göstererek neler yaşandığını kamuoyunun bilmesi hakkıdır.

İlçemizde yine sansasyonel denebilecek bir olay yaşandı. Bir siyasi partinin yönetiminden 10 kişiyi aşkın istifa söz konusu oldu. Bu istifalarla ilgili olarak basın mensupları bizi aradı, kamuoyundan da dönüşler oldu. Bir siyasi partinin yönetimi içinde tabi ki anlaşmazlık olabilir. Kamuoyunda konuşulduğu şekliyle istifaların temelinde; Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Bıyık’ın  lgili siyasi partinin temsilcilerine doğrudan ihale vermesi ve araçlarının kiralanması var. Bu şekilde bir kaynak yaratılmıştır. Mevcut partiler arasında bu yakınlaşmanın, kendi aralarındaki hediyeleşmeler, iddialar doğruysa kabullenilemez, kanıksamanaz. Eğer iddialar gerçekse; ahlaktan yoksun, siyasi parti kimliği taşıyan hiçbir insana yakışmayan, ‘İhale aldım ihale verdim’ mantığında yapılan bu işlere atfen şunu söylüyorum: Eğer çanak tutuyorlarsa, bu işin içinde gerçekten varlarsa biz de kamuoyu adına bunun peşinde oluruz ve her fırsatta da bunu dile getiririz.

Kamuoyunda konuşulan şu: Mevcut iktidar ortağı siyasi partinin temsilcilerinden, belediye başkanı tarafından belediye için hizmet alındığı, bu ihaleleri alanlarla almayanlar arasında çekişme olduğu ve bir hizip yaratıldığı yönündedir. Bu konuyla alakalı buradan yine söylüyoruz: Sizin ve babanızın bütçesi değil. Darıcalı vatandaşın, yurttaşın bütçesi. Kendimizle, siyasi partinin temsilcileriyle alakalı hiçbir şey yok burada. Diyoruz ki; dar gelirli yurttaşın elektriğini, suyunu, doğalgazını ödeyin. Siz Sırasöğütler, Nene Hatun, Osmangazi’de yaşayan vatandaşın elektrik, su faturasının ödenmesini önerdiğimizde, ‘Kaynağımız yok’ deyin. Öbür tarafta ortağınızdan araba kiralayın, ortağınızın araçlarını belediyeye sokun, onlara ihale verin. Böyle bir şey olabilir mi? Bunu hangi vicdan, bırakın siyaseti ahlak kabul eder mi? Bu tür şeylerin olması çok mide bulandırıcı. Bizler bunu asla kabul etmeyiz ve sonuna kadar da bu konuyla ilgili de nedir bu olay, arkasında ne var? Araştırmaya devam edeceğiz. Basın mensubu olarak sizin de kamu görevinizdir. Bu konuyla ilgili duyduklarımızı size aktaralım. Sizler de araştırmacı gazetecilik kimliğinizle illaki bilgilere ulaşacaksınız.

Bu tür ahlaksızlıkları kim kanıksarsa kanıksasın, bizim kanıksamamız beklenmesin. Eğer bir yerde yolsuzluk, hukuksuzluk, adaletsizlik, yağma, talan, adamcılık varsa biz onun karşısında olduk ve her zaman da olmaya devam edeceğiz. Bu iddiamız haberleştiğinde haber değeri görmeyebilir, tıklanma rekoru kırmayabilir ama vakanın ve iddianın gerçekliğini ortadan kaldırmaz.

Vatandaş bir tweet attığında gecenin 12’sinde evinden alınıyorsa, bir öğretmen alanda haksızlığa uğradığını iddia edip bağırıyorsa ve kafasına jop vurulup yüzüne tekme atılıyorsa, bir öğrenci yurtta barınamadığını, yurt bulamadığını, burs alamadığını dile getiriyor ve bunun neticesinde o öğrenci bulunduğu yurttan atılıyorsa, bir korku imparatorluğu yaratılmışsa vatandaş gelip nasıl ses çıkarsın?

Ve gün gelecek, vatandaş sandıkta patlayacak. Vatandaşın sustuğuna bakmayın, sandıkta sonucunu göreceğiz. Vatandaş gerçekten ne yapacağını iyi biliyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının tamamına güveniyorum. Hiçbir siyasi partiyi önceliklemeden veya muhalefeti, iktidarı ayırt etmeden şunu biliyoruz: Vatandaş ne zaman ne yapacağını çok iyi bilir. Susuyorsa sandığın gelmesini bekliyordur. Ben böyle inanıyorum.

Termal Grup için en son bir plan tadilatı yapılmıştı. 41 kattan önce 24 sonra Bayramoğlu Kestel sitelerini emsal gösterip 12 kata düşürdüler. Belediyenin yaptığı çalışmayla 24 kat, tekrar 12 kata düşürüldü. Projenin ilk tadilatında 24 kat olarak düşünmüşlerdi. Biz yenilenen plan tadilatını da Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdık. Hem plan tadilatına itiraz, hem de yürütmeyi durdurma kararı istemiştik. Mahkeme yürütmeyi durdurmayı ret etti. Hukuk danışmanlığımızı yapan avukat abimizden de görüş aldık. Yürütmeyi durdurmanın ret kararına itiraz etseniz de bir iki gün içinde aleyhimize karar verir. Ama plan tadilatına ilişkin süreç devam ediyor. Biz de mahkeme sonucunu merakla bekliyoruz. Buradaki derdimiz, yapılmasın değil. Vatandaşa, yer aldığı mahallede niye imtiyazlı alan yaratılıyor? O imtiyazı tanırsanız; Darıca’nın alt ve üstyapı hizmetini çözebilecek miyiz? Hayır. Bakın. Farabi Devlet Hastanesi’nde yoğunluktan dolayı bütün doktorlar kaçtı, hastane hizmet üretemiyor. Hastanelerimiz okullarımız yetecek mi, yetmeyecek.

Projeyi getirdik. Diyelim ki 20 bin nüfuslu bir mahalle olacak. Onlar şöyle bakıyor: Burada rant var mı, var. Paylaştık mı, paylaştık. Darıca’dan Büyükşehir’e, Bakanlığa bir rant yaratıldı.

Buradan emlak vergilerinin geleceğini düşünüyorlar. Projenin gelirlerini düşünüyorlar. Projeye gelir açısından baktıklarını inkar etmiyor, söylüyorlar zaten. Tamam, terazi iki kollu. Bir tarafa geliri koyuyorsunuz da o geliri size sağlayacak olan konutların size maliyeti ne olacak? Biz buna itiraz ediyoruz.

Darıca’nın 24 bin metrekare alanı var. Dönüp baktığınızda Kocaeli’nin en küçük toprağına sahip. Yapılaşması da tam tersine, sık. Nüfusu en yoğun üçüncü ilçe, 220 bin. TÜİK verilerine göre 350 bine dayanacak. Biz alt ve üstyapıyı çözemedikten sonra oraya mahalle kurup 2019 yerel seçimlerinde ilçemizde kurulu 418 sandığın mevcut haliyle bütün sandıklarımızda yenilenen sandık, bilişim, hukuk ve okul sorumlularımız ile beraber son gaz seçime hazır şekilde gidiyoruz. Mahalle başkanlıklarımız ve tüm organlarımızla beraber sahadayız. Hane ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Hane ziyaretlerinden gelen bilgiyle gerek belediye meclisine gerek genel merkezimize çalışmalarımızı aktarıyoruz. Örneğin Sırasöğütler’de vatandaşlar halk otobüsü seferlerinin yetersiz olduğunu aktardı, biz de meclis gündemine taşıdık. Halk otobüsü kooperatif başkanına da bilgi verdik. Sefer sayısının çoğalması talebimizi ilettik. Bu çalışmalarımız seçim günü sandıktan partimizin iktidar çıktığı ana kadar devam edecek. İnancımız odur ki CHP, 2023 haziran seçimlerinde millet ittifakı bileşenleriyle beraber Darıca’da büyük bir zafer edinecek. Yüzde 50 bandını Millet İttifakı olarak bu sefer inşallah bizler kıracağız.”


Anahtar Kelimeler: DARICA BASINLA BULUŞTU

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.