Çayırova

Çayırova Haberleri
Tarih: 29.05.2024 20:19

CHP Çayırova Sessiz Kalmadı

CHP Çayırova İlçe Başkanlığı tarafından İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için basın açıklaması gerçekleştirdiler.

CHP Çayırova Sessiz Kalmadı

CHP Çayırova İlçe Başkanlığı tarafından bu akşam Çayırova Fatih Caddesi’nde gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş,Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Baran Aydın, CHP Çayırova İlçe Kadın Kolları Başkanı Fadime İlhan, CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Ortadoğu coğrafyasında devam eden bu katliamın büyük Ortadoğu projesi olduğunu söyleyen CHP Çayırova Başkanı Binali Eniş, “Ortadoğu’da başını ABD’nin çektiği emperyalist ve bölgedeki işbirlikçi kukla devlet ve iktidarları yağma işgal ve ihlal politikacıları görülüyor. Yıllardır Ortadoğu'nun coğrafyasında devam eden savaş bugün İsrail ve Filistin topraklarında yeni bir vahşete dönüştü.Ortadoğu'nun yeniden dizayn edilmesini içeren genişletilmiş büyük Ortadoğu projesi yeni bir politikayı devreye soktu emperyalist, kapitalist ve federal sistemleri tüm dünya da yeni bir şikedir. Bu krizin ettikleri özellikle kendi bırakılmış ülkelerde ciddi toplumsal sorunlarla yol açmıştır. Bu krizlerde çıkış yolu yine savaş olmuştur. Bugün bölgedeki gerici ve şeriatçıları bahane ederek yeni saldırılar ve soykırımlar yaşanmaktadır. Onlarca yıldır bölgedeki terörist İsrail devleti ve Siyonist rejim Filistin topraklarında bir kez daha soykırım uyguluyor. Yenici ve şeriatçı halk sivil ve mazlum halka yönelik vahşetini kabul etmemiz mümkün değil. Savaş barbarlıktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk yurtta sulh cihanda sulh söylemiyle nereye ve kime karşı olduğuna bakmaksızın savaşa hayır dedik ve bundan sonra da hayır demeye devam edeceğiz.Bu vesileyle de bugünlerde İsrail’in Gazze' de bir hastanede gerçekleştirdiği ve yüzlerce insanların katledilmesine ve binlerce kişinin yaralanmasına neden olan insanlık dışı vahşice saldırısını şiddetle kınıyoruz. Yüreğimiz yanıyor. Bölgede sadece insanlar değil aynı zamanda insanlık ölüyor. Buna sessiz kalmamız mümkün değildir. Savaş insanlara karşı işlenmiş bir suçtur ve bölgedeki iş birlikçi hükümetler ve devletler de en az İsrail kadar suçludur bu suça ortak olmayacağız. Kahrolsun İsrail kahrolsun emperyalizm yaşasın özgürlük partisi Filistin savaşa hayır barışa evet diyoruz” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından CHP’liler Filistinlere destek için sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldılar.


Anahtar Kelimeler: Çayırova Sessiz Kalmadı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.