SİYASET

SİYASET Haberleri
Tarih: 04.09.2023 09:46

CHP Çayırova, İzmit'te Çalıştı

Cumhuriyet Halk Partisinde Kocaeli’nin önemli ilçe kongresi tamamlandı. İki adayın yarıştığı kongrede gülen taraf Gökhan Ercan oldu

CHP Çayırova, İzmit

8 ilçe kongresinin geride kaldığı CHP Kocaeli’de sıra merakla beklenen İzmit İlçe kongresine geldi. Yaklaşık 7 aydır ilçe başkanlığı görevini yürüten Gökhan Darcan’ın yeniden aday olmadığı kongrede başkanlık için Cengiz Çakar ve Gökhan Ercan yarıştı. Kongreyi CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş yönetim kadrosu ile birlikte takip etti.

ÇAKAR MI? ERCAN MI?
Bugün saat 11:00’da Yahya Kaptan’da bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezinde başlayan kongre neticesinde 16 yönetim kurulu üyesi ve 137 il delegesi seçildi. 397 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu ilçe kongresine Cengiz Çakar mavi, Gökhan Ercan ise beyaz liste ile seçime girdi

74 OY FARKLA
Bugün gerçekleştirilen İzmit İlçe kongresinde konuşmaların ardından oylar kullanıldı ve CHP'nin yeni İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan oldu. Ercan 227 oy ile kongreyi kazanırken, Cengiz Çakar ise 153 oyda kaldı.

KİMLER KİMLERİ DESTEKLİYORDU?
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, CHP eski Merkez İlçe Başkanı Selman Yıldırım ve eski il başkanı Yalçın Kuşkan, açık açık Cengiz Çakar'ı destekliyordu.


İl Başkanı Bülent Sarı, Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı, Eski Büyükşehir Belediye Başkanı, Kocaeli Milletvekili ve il başkanı Sefa Sirmen, kayınbiraderi ve partinin tanınmış isimlerinden Alpaslan Seymen, Merkez ilçe eski başkanı Orhan Dönmez, İzmit eski ilçe başkanları Mehmet Ümit Küçükkaya ve Gökhan Darcan ise, Gökhan Ercan'ı destekliyordu.  

 


Anahtar Kelimeler: Çayırova İzmit' Çalıştı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.