ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 17.09.2023 15:44 Güncelleme: 17.09.2023 16:51

ÇESK'TE İlk Hafta Kim Nasıl Oynadı?

Türkiye Basketbol Ligi ilk hafta karşılaşmasında Iğdır'da parkeye çıkan Çayırova Belediyespor BASKET takımında hangi oyuncu nasıl oynadı?

ÇESK


KENDALL CLAY SMITH : İstatistik olarak çok etkili. ÇESK'in 17 sayıyla en skorer oyuncusu. 8 ribaunt ile oynadı. Ancak onun daha etkili olabileceğini biliyorum. Geçmişinden dolayı mevcut ligi küçümseyen bir tavır sergiliyor. Oyununa biraz hırs ve istek eklese ligin en iyi yabancısı olabilir. Çok daha iyi oynayacağı maçlar izleyeceğimden eminim.Daha iyi rakiplere karşı farklı bir sorumluluğa bürünmeli.

SERHAT UĞUR : Maçı 2 üçlükle 6 sayı ile tamamladı. Ancak her iki üçlükte rakip için kırılma noktası oldu. İstatistik olarak etkili olmasa da maç kazanmak için herşeyini ortaya koyuyor. Aldığı faullere dikkat etmeli. Çok ucuz fauller yaptı. Performans çizgi değerlendirmesinde disiplinli oyunundan çıkmayan yapısı ben de hep hayranlık bıraktırıyor.

CENK ŞEKEROĞLU : Fenerbahçe Koleji ile oynanan hazırlık maçında ki oyununu sert eleştirmiştim. Ama Iğdır'da çok farklı bir Cenk izledim. Mücadelesi yeteri kadardı. 4 faulle maçı tamamlaması benim için hırs ve mücadelesine en büyük kanıt. Maçın en fazla ribaunt alan ismi. Hepsini savunmada kazandı. Ürettiği sayıda oldukça iyi. İlerleyen dönemde daha iyi olacağı yönünde öngörüm var.

SEBAHATTİN CAN GÖNDÜR: ÇESK lig ataladı ama Sebo kafa olarak yeni ligine alışamadı gibi. Bir donukluk var. Serhat ile oyun kurarken farklı Kendall ile oynarken farklı performans çiziyor. Eleştiriye maruz kalacak bir oyun oynamadı. Takım oyununda sırıtmadı. Ancak bireyselde üzerinde ki ölü toprağından silkelenmeli. Daha iyi Sebo izledim. Rahatlasa istatistiğide performansıda yükselecek.

ERCAN BAYRAK: Sahada ki tüm arkadaşların farklı olarak büyük bir hırsla oynuyor. Ligin ilk maçı değil sanki final maçı havasına girmiş motivede. Rakibe sert giriyor. Hakemlere itiraz ediyor. En sevdiğim oyuncu yapısı. Dişe diş omuz omuza mücadele ediyor. Nedense rakipte onunla sert oynamak istedi. Ama altta kalmadı. Böyle bir oyuncuya sahip olmak ÇESK açısından avantaj. Seyretmek zevk veriyor.

ÖMERCAN ENGİN: Aman nazar değmesin. Ne yazsam az ama nazar değer diye korkuyorum. Rakip Iğdır bırakın öne geçmeyi beraberliği dahi maç başlarken tabelada 0-0'ı görmesinde en büyük silah Ömercan'dı bana göre. Rakibin her üçlüğüne rest çekti. Rakibin skor olarak yaklaşmasına hiç izin vermedi. Çok kolay sayı üretiyor. Bana göre maçın en skorer ismi olabilirdi. Ancak Kendall'dan 10 dakika daha az oynaması bile sadece 4 sayı eksik sayı ürettirdi ona. Hastalanmasına, sakatlanmasına izin verilmememli. Fanusta tutulması gereken bir oyuncu. Böyle bir oyuncuyu kaybetmesinden dolayı Aliağa başını duvarlara vurmalı.

DE JON MARKEL DAVIS : Maçın bazı bölümlerinde rakip Iğdır sayı üretmeye başladığında strese giriyordum. Ne zaman oyuna Davis dahil olsa bu stresimi ortadan kaldırdı. Ekstra oynamasına dahi gerek kalmadı. İşini en yapan oyuncular arasında. Rahat oynuyor. Ama tam motive ile performans sergiliyor. Maçı yaşayarak oynuyor. Serhat, Oğuz ve Sebo ile müthiş uyumu var. Bu uyum çarkında rakip çaresiz kalıyor.

KUTAY AKPULAT : Bölgesel ligde de, 2.Lig'de de yeni liginde de bilindik oyunundan vazgeçmiyor. Hücumda sayı üretmek dışında farklı önemli işler yaptı. Hücumda ribaunt alma girişimleri, faul üretmesi de ekstra katkı sağladı. Ancak alınan faullerin serbest atışta sayıya dönüşmesi için biraz antrenmanlarına ilave süre eklemeli. Onun varlığı psikolojik olarak dahi takımı ve beni güçlü hissettiriyor.

OĞUZ SAVAŞ: Bençteki teknik ekibin dışında saha içinde de bir hoca ile oynuyor gibiyiz. Oyuncularımızı hem hücumda hem kendi alanımızda yerleştiriyor. Gerek ağabeyliği gerekse tecrübesi saha içinde önemli katkıya dönüşüyor. Hiç Milli olmuş, Avrupa Kupası kaldırmış Süper Lig oyuncusu gibi değil. Yaşına rağmen sahada en çaylak oyuncunun hevesli oyunu kadar performans sergiliyor. Perde yapıyor, baraj oluşturuyor. Onun sahada olduğu dakikalarda hep skor farkı oluşturduk. Vardiya şefi gibi. Üretmese de, üretimin aksamaması için harika saha içi organizasyonları kuruyor.

ÇAĞDAŞ KAYABAŞI: 2 dakika oyunda kaldı. Bir savunma ribaundu aldı. Bir top kaybı yaptı. Onu değerlendirmek adına biraz daha izlememiz gerekiyor.

ENES BAYRAKTAR: Maç başlamadan önce ısınmada attığı 12 üç sayılık atışın 11'i potadan geçti. Ancak maçta 4 dakika yer aldı. Rakibe yaptığı bir faulde elini kaldırınca gördüm. Dikkat çekici bir 4 dakika yansıtmasada onu da çok sivrilen oyunlar içinde göreceğimden eminim.


Anahtar Kelimeler: ' Hafta Nasıl Oynadı?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.