ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 26.07.2024 22:26

ÇESK'te Aydın Turan Dönemi Sert Geçecek

Çayırova Belediyesi Özel Kalem Müdürü Aydın Turan Çayırova Belediyespor Basket Takımı'nın yeni sezonda ki tüm harcamalarını mercek altına alacak.

ÇESK

Geçtiğimiz sezonlarda takımın mali sorumluluğu Başkan Yardımcısı Kenan Tuzcu ve Sadettin Arıkboğa'da iken yeni sezonda Özel Kalem Müdürü Aydın Turan özellikle giderler ve genel harcamalarda sorumluluğu üzerine aldı.

MUHALET HARCANAN RAKAMLARI GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Seçim sürecinde İYİ Parti İlçe Başkanı İlhami Bayrak, Çayırova Belediyespor Basket Takımı'nın genel harcamalarına ilişkin 50 Milyon TL rakamını gündeme getirirken ÇESK Başkanı Hasan Akan bu rakamı yalanlamış, abartılı bir ifade olarak iddiaları cevaplandırmıştı. İlhami Bayrak meclis üyesi seçilmesinin ardından meclis toplantısında da havuzlara yapılan revizyon ile ilgili söz alarak, "2 tane siyahi oyuncuyu almayın, parasıyla havuzları ücretsiz yapın." ifadelerini kullanmıştı.

MERSİN BU SEZON 70 MİLYON TL HARCADI
Çayırova Belediyespor Basket Takımı 50 milyon TL harcadığı yönünde ki iddialar netlik kazanmasa da bu sezon play off yoluyla üst lige çıkan Mersin Büyükşehir Belediyespor'un 70 Milyon TL harcaması Çayırova Belediyespor Basket Takımı'nın bütçesiyle kıyaslandı. Mersin temsilcisinin bu rakamı harcamasının ardından ligin en bütçeli ekipleri arasında yer alan Çayırova Belediyespor Basket'in de bu rakama yakın bir harcama yaptığı yine muhalefet kanadında seslendiriliyor.

AYDIN TURAN İNCE ELEYİP SIK DOKUYACAK
Muhalefet kanadında ve Çayırova kamuoyunda takımın bütçesi, giderler, organizasyon masrafları konuşulurken yeni sezonda bu söylemlerin önüne geçebilmek adına Özel Kalem Müdürü Aydın Turan harana her kuruşun takipçisi olacağı öğrenildi. Deplasmanlarda kalınan otel bedelleri, uçak bileti giderleri, uçak yolculuğu yanında takım otobüsünün deplasman kentine gönderilmesi, oyuncuların transfer bedelleri, maaşları birinci dereceden Aydın Turan'ın kontrolü altında olacak.

YABANCILAR AYDA 30 BİN DOLAR MAAŞ ALIYOR

Türkiye Basketbol Ligi'nde 2 yabancı kontenjanı iznini neredeyse tüm takımlar kullanırken Çayırova Belediyespor geçtiğimiz sezon da 5 yabancı oyuncuyu kadrosunda yer verdi. Sezon başında alınan 2 yabancı oyuncudan verim alamayan temsilcimiz bu oyuncuları göndererek yerine önce 2 daha sonra 1 yabancı daha alarak 3 yabancı ile sezonu tamamladı. Türkiye Basketbol Ligi'nde oynayan yabancı oyuncuların aylık maaşları 30 Bin Dolar ortalamasında. Play off maçlarıyla birlikte bir yabancı oyuncunun maliyeti TBL takımlarına 10 Milyon TL, 2 oyuncu 20 milyon TL'ye yakın bir gider olarak yansıyor.

ÇESK'TE TRANSFER BEDELLERİ VE BÜTÇE AÇIKLANMIYOR
Futbol kulüplerinde yapılan transferlerde oyuncunun yıllık yada bir kaç yıllık sözleşme bedelleri, kulübe maliyeti, kulübün borçları, sezon bütçeleri, maaşları kamuoyuna açıklansa da basketbol kulüplerinde transfer bedelleri kamuoyu ile paylaşılmıyor. Çayırova Belediyespor'da bir sezon için deplasman giderleri, genel giderler, transferler, malzeme giderleri, personel giderleri ve toplam bir sezon için oluşturulan bütçe gibi konularda kamuoyuna bilgi vermiyor. İlçe de muhalif gruplarda ÇESK'in harcamaları ile ilgili iddialar içeren rakamları sarfediyor. Bu iddiaların doğruluk yada gerçek dışı olduğuna dair de ne ÇESK yönetiminden ne de belediye idaresinden açıklama yapılmıyor.

AYDIN TURAN İDDİALARIN ÖNÜNE GEÇECEK
Geçtiğimiz sezon Çayırova Belediyespor Basket Takımının tüm harcamalarını kalem kalem listesini yapan Özel Kalem Müdürü Aydın Turan, gereksiz gördüğü giderleri kısacak. Deplasmanda ki kafile sayısına ilişkin planlamalarda onay insiyatifini kullanacak. Uçakla gidilecek deplasmanların yanında takım otobüsünü o kente göndermeyecek. Ya da otobüsle deplasmanlara gidilecek ve uçak giderleri kısıtlanacak. Bençte ki personel sayısı gözden geçirilecek. Takımın forma ve eşofman dışında t-shirt, flama, kaşkol ve diğer aksesuarlar yapılmayacak. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan tasarruf genelgesi çerçevesinde Özel Kalem Müdürü Aydın Turan , her maç sonrası ve aylık olmak üzere harcanan paralarla ilgili kulüp yönetimi ile toplantı yapacak.

SEZON İÇİNDE TAKVİYE KESİNLİKLE YASAK
Sezon başında kurulan takım, ilerleyen maçlarda istenilen performans ve sonuçlar alamazsa geçen sezon olduğu gibi, yabancıları gönderip yeni yabancı oyuncu almak, yerli takviyesi yapmak gibi uygulamalara Aydın Turan izin vermeyecek. Bu nedenle kulüp yönetimi sezon başında nokta atışı transfer yapmak durumunda. Menajerlerin, teknik ekibin önerdiği oyuncular takıma dahil edilse de sorumluluk, kulüp yönetiminde olacak.


Anahtar Kelimeler: ' Aydın Turan Dönemi Geçecek

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.