ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 10.10.2024 19:43 Güncelleme: 10.10.2024 21:47
ÇESK

ÇESK'İn Galibiyetine Hakemler mi Destek Oldu?

Adnan Ayvaz Yazdı

Dün Gaziantep'te evsahibi takımı mağlup ederek Çayırova'ya dönen ÇESK'in bu galibiyeti üzerine öyle bir hakem hataları haberi yapıldı ki, "Bu kadarına pes" dedirtti. Yapılan haber başından sonuna kadar doğru olabilir. Ama hakem hataları sadece Gaziantespor-Çayırova Belediyespor maçında mı oluyor. Neredeyse her pozisyon değerlendirilmiş haberde. Ve tamamı evsahibi takımın mağduriyetine ilişkin...
Ayrıca bu bir haber mi, değerlendirme mi, köşe yazısı mı belli değil. Habere imza atan bir isim yok. 
Basketbol haberleri yayınlayan bu sitenin hakem değerlendirmesi sorun değil. Ama sadece bir maç seçilip bu maçın hakemlerine, böylesine bir haber oluşturulması ilginç. O zaman Esenler Erokspor-ÇESK maçının son bölümünde ki hakem kararları da değerlendirilseydi. Ve bir çok diğer maçlar...
Gaziantep'te oynanan maçın tamamlanmasıyla iki takım sarmaş dolaş sahayı terkettiler. Bir köşe yazarı bu maçın hakemlerini yazısında işlese kişiyi bağlar der geçersin. Ama site böyle bir yayın ve haber anlayışlı ile kulüpler arasında ki ilişkiye de olumsuz etki ettiği düşüncesindeyim.
Hakem eğitiminin şart olması Gaziantepspor-ÇESK maçıyla mı ortaya çıktı? 
Türkiye'de her ligde ve hemen hemen her maçta hakem hataları yaşanıyor. Onlara güvenmekten başka şansımız yok. Lig hatalarıyla, günahlarıyla, sevaplarıyla onlarla tamamlanacak. 
Teknik adamlarda hata yapıyor... Oyuncularda hata yapıyor. Skorboard hataları yapılıyor. 
Haber metninde, sahada sitenin bir muhabiri yada bu haberi derleyen kişi tarafından izlenerek yapılmış gibi algı yaratılmış ama ben Gaziantep'teydim. Mevcut muhabirleri tanıyorum. Youtube'den izlenerek yazılmış olamaz çünkü ikili diyaloglar yayına yansımıyor.
Site her ne kadar hakemler konusunda dikkat çekilecek bir haber görüntüsü gibi algılansa da bariz Gaziantepspor tarafında bir yazı metni olduğu net.
Çayırova haberde sıralanan hatalara rağmen yenilseydi böyle bir yazı yayınlanır mıydı...Bilemiyoruz tabi. İnsiyatif yayın yapan sitenin.

Ben Çayırova Belediyespor'u takip eden bir kulüp muhabiri olarak rakiplerin iyi oyununu ön plana çıkarabiliyorum.. Hakem hatalarına yönelik haberleri daha geri plana atıyorum. Hata yapan  hocamızı, oyuncularımızı eleştiriyorum.  Şapkayı çıkarıp önümüze koymadan tam anlamıyla bu işler düzelmez. Herkes işini iyi yapacak.. Basında buna dahil…

Saygılarımla


Mehmet Koçak
10.10.2024 21:57:08
Hakemdi şuydu, buydu olayı değil. Watkins'i durduramazsan sonuç budur

Sefer İçten
11.10.2024 08:50:42
Eğer bir günah keçisi aranıyorsa saldır hakemlere. Teşekkürler yazınız için

Özcan Hasoğlu
11.10.2024 12:53:11
Hatalı hakem kararları görmek istiyorlarsa Bandırmaya gelsinler

Necdet Güneysu
11.10.2024 13:00:13
Sizin kulüp muhabiri olarak takımınız lehine yazmanız doğal. Ama o site de mi kulüp muhabirliği yapıyor anlamadık. Sizden yinede tarafsızlık tarafında olmanız beklentisindeyim. Zira sizi öyle tanıyorum.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.