ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 18.01.2024 14:08

ÇESK'i Yakından ilgilendiren Maçta Kural Hatası

Hafta sonu Iğdır’da oynanan Iğdır Basketbol-Ankaragücü maçında kural hatası yapıldı ancak hatadan zarar gören Iğdır itiraz etmedi.

ÇESK

Iğdır Basketbol-Ankaragücü karşılaşmasının bitimine 31 saniye kala Burak Erol topu oyuna sokarken ve top henüz elindeyken savunmadaki Alican Güney, Benoit Mbala’ya faul yaptı. Kurala göre bu faul sonrası Iğdır’ın bir serbest atış kullanıp, topu oyuna sokması gerekiyordu. Hakemler ise iki serbest atış yaptırdı ve sakatlık geçiren Mbala’nın yerine oyuna giren Murat Can Esen’in kaçırdığı ikinci atıştan sonra oyun ribaundla devam etti.

KURAL NE DİYOR?
34-1 Açıklama: Oyun saati dördüncü çeyrekte veya her uzatmada 2:00 veya daha az gösterdiğinde ve top hakemin elinde ya da topu oyuna sokacak olan oyuncunun kullanımındadır. Eğer bu sırada bir savunma oyuncusu sahadaki bir hücum oyuncusuna kural dışı bir şekilde temas ederse, temas sportmenlik dışı faul kriterlerini karşılamadığı sürece bu bir topun oyuna sokulması faulüdür. Faul yapılan oyuncu, dördüncü çeyrekteki takım faullerinin sayısına bakılmaksızın kimse dizilmeden 1 serbest atış kullanacaktır.
Oyun, faul yapılan takım tarafından yapılan ihlalin meydana geldiği en yakın yerden topu oyuna sokmasıyla devam edecektir.

ÇESK'İ Neden Yakından ilgilendiriyor

Türkiye Basketbol Ligi'nde play off mücadelesi veren temsilcimiz Çayırova Belediyespor, Iğdırspor'un, Ankaragücüne yenilmesiyle 1 puan farkla Iğdırspor'un arkasında takipte kaldı. Maçta yaşanan kural hatası nedeniyle maçın tekrar oynanması halinde karşılaşmayı Iğdırspor kazanırsa bu fark 2'ye çıkacak


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.