ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 13.10.2024 22:33
ÇESK-Pizza Maçında Kim Nasıl Oynadı?

ÇESK-Pizza Maçında Kim Nasıl Oynadı?

Adnan Ayvaz Yazdı....

Türkiye Basketbol Ligi'nde 6.haftayı İstanbul temsilcisi Pizza CO'yu yenerek tamamladık. Gaziantep'te kazanılan maçın ardından kendi salonumuzda bir kazaya, sürprize yer vermek istemiyorduk, yolumuza devam etmek istiyorduk. Herşey istediğimiz gibi de oldu.
Bu akşam sadece bir maç kazanmadık...
Kazandığımız bir çok unsur oldu. Artılarla dolu bir akşamdı...
Sıralayalım hemen...
Koray'ı kazandık. Gaziantep'te de iyi oynamıştı. 7 sayı üretti ama girişimine göre yetersizdi bu. Pizza karşısında hem iyi oynadı hem 30 sayı üretti. Jamari'nin sahada yer almadığı sürelerde neredeyse iki kişilik oynadı. Ürettiği sayı kadar blokları da salonda coşku yarattı. Nazar değmesin. İnşallah Balıkesir'de üstüne koyarak sürdürür bu performansı.
Sahanın bir diğer devleşen ismi Murat Atar'dı… Derli toplu savunma yaptı. Rakibe set ördü. İstatiksel hiçbir değerlendirme onun emeğini karalayamaz. Rakibin kendi sahasından çıkamamasındaki en büyük neden Murat Atar'dı.
Artılara ilave edilecek bir isimde Ali Efe Barış oldu. Belki istatiksel değerleri çok düşük hatta sıfır ama rakibi son bölümde hırpalayan isimlerden. Diante ve Jamari'nin dinlendiği yada ileride muhtemel sakatlıklarda yerlilerin alacağı sorumluluk açısından ümit ışığı yaktı. Ama yine de ondan beklentim sürüyor. Mert Ulutaş Koray ve Diante'nin ardından en skorer oyuncumuz olarak maçı tamamladı. Tempolu oyunuyla rakibin kazanma ümidini kaybettiren isimlerden. Sahada yabancısız yer aldığımızda Koray ile maçı taşıyacak düzey içinde bizi ümitlendirdi. Ancak üst düzey maçlarda ezilmeden performans yapması beklentimiz.
Bu artıların ardından yine eksik noktalarımızı da belirtelim. Önemli olan kazandığımız zaman "Olduk biz" demeden serüveni sürdürmek...
Oğuzhan'ın en az Jamari kadar yetenekli tecrübeli olduğunu sadece biz değil tüm basketbol dünyası biliyor. O da kendini bilmeli. Oynadığı oyun onun basketbola verdiği yıllarla eşdeğer olmalı. Merthan Mutlu bir iyi bir kötü. Esenler Erokspor maçının kahramanı Ormanspor, Gaziantepspor ve Pizza maçının vasatı olarak dikkat çekiyor. Aslında mücadelesinde, maça kendini vermesinde sorun yok ama üretimde eksik. Antreman çerçevesinde maça daha iyi hazırlanması gerekiyor. Hazırlayanda özel ilgi göstermesi gerekiyor yoksa yerli ve yabancı arasında ki uçurumu, sorumluluk anlayışını, performans karşılaştırmasını dile getirmekle çözülmez bu durum. Yerli oyuncular ile yabancı oyuncular arasında açıklığı kapatması gerekende sorumluluk almalı. Hamir Sezaver'i de Gaziantep'te en beğendiğim oyuncular arasında sıralamıştım. Bu akşam idare etti. Balıkesir'de beklentilerim olan isimlerin başında geliyor. Çünkü orada üst düzey mücadele bekliyor ÇESK'i ve bu savaşa en uygun isimlerden biri Hamit.
Son olarak Diante ve Jamari için kısa bir değerlendirme yaparak yazımı tamamlamak istiyorum.
İnşallah sakatlık, hastalık yaşamazlar. Nazar değmesin... Onların yokluğunda nasıl bir maç süreci yaşayabileceğimizi düşünmek bile istemiyorum. Zirvede ki mevcut konumumuzda büyük payları var. Bencte olduğu süreler sıkıntılı geçiyor. Belki Pizza maçı için geçerli değil ama Ankaragücü, Trabzonspor, İLAB, TED, Fenerbahçe, Finalspor gibi rakiplere karşı sadece iki seçeneğimiz var. Ya yerli oyuncularımızın kapasiteleri çok üst düzeye taşınacak hale getirilir ya da yabancı oyuncularımız ve Koray, o maçlarda sağlıklı olurlar. 
Saygılarımla...


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.