Çayırova

Çayırova Haberleri
Tarih: 01.03.2023 17:53

Çayırova'da Şartlar Ağırlaşıyor

Çayırova Belediye Meclisi'nin Mart Ayı Toplantısı'na yaşanan depremler damga vurdu.

Çayırova

 Mart Ayı Çayırova belediye Meclis Toplantısı tamamlandı. Toplantının büyük bir bölümü yaşanan depremler sonrasında taziye ve temnni açıklamaları, önlem ve uyarılar üzerine önergeler, Çayırova'ya manevi yansıması ve muhtemel yaşanması beklenen Marmara Depremi üzerine açıklamalarla geçti. Belediye ve Meclis Başkanı Bünyamin Çiftçi, Hatay'ın Defne ilçesinde belediye ekiplerinin yaptığı çalışmalar üzerine videolar eşliğinde bir sunum gerçekleştirirken özellikle enkaz çalışmalarında önemli bir rol üstlenen arama-kurtarma ekibinin performansının da altını çizdi.

ZAMANINDA LİNÇ EDİLECEK DURUMA GETİRİLMİŞTİK
CHP Meclis Üyesi grup Sözcüsü Halis Koç meclis toplantısı başında saygı duruşu ve deprem şehitlerinin ruhuna Fatiha okunmasını önerdi. Belediye Başaknı Çiftçi, Koç'un bu önerisine kayıtsız kalmadı ve öneri meclis salonunda uygulandı. Başkan Çiftçi, Defne'de belediye ekibinin tüm köy ve merkezde ki çöp toplama, emniyet mensupları ve diğer kurum çalışanlarına sıcak yemek dağıtımı, yıkılan evlerin molozlarından dolayı kapanan yolların açılması gibi çalışmalarıda bir sunum olarak meclise aktardı. Başkan Çiftçi ardından geçmişte imar ve diğer inşaat izinlerine ilişkin sert uygulamalarda bulunduklarını ve bu durumdan dolayı ağır eleştiri aldıklarını belirtti. Çiftçi, "Zamanında bizi linç edecek ağır eleştirilerde bulundular. İnşaat izinleri ile ilgili sert uygulamalarımızı ağır eleştirdiler. Bir kez daha gördük ki bu konuda ki kararlığımızda doğru yoldaymışız." dedi

TEK ÇAREMİZ BİLİM
Başkan Çiftçi sözlerine şöyle devam etti., "Depremler insanları öldürmez. Binalar öldürür. Bu durumda tek çaremiz ve güvenmemiz gerekn unsur bilimdir. Şahsımında bilgi ve birimi ile bundan sonraki dönemde level atlayarak inşaat izinleri konusunda ki ciddiyetimizi, displinimizi ve kararlılığımızı uygulayacağız. İnşaat izinleri konusunda daha ağır şartlar ve uygulamaları yürürlülükte tutmamızın tek nedeni insan hayatının bizim gözümüdeki değeridir. Bu konuda İmar Müdürlüğü'nde çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim."dedi.


Anahtar Kelimeler: Çayırova' Şartlar Ağırlaşıyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.