ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 06.05.2024 19:20 Güncelleme: 06.05.2024 19:20

Çayırova'da Lig Bitti Ama...

Adnan Ayvaz Yazdı...

Çayırova

TBL'den çıkarılan dersler...
Başarı basamaklarını hızla atlayarak zirevede yer alan hatta zirve yarışında da gurula bölgemizi temsil eden temsilcimiz Çayırova Belediyespor Basketbol Takımı sezonu tamamladı. Bu ligin yeni takımı olarak geçirdiği sezonu ben kendi ölçümde başarılı olarak nitelendiriyorum. Gönül isterdi ki çeyrek finalde veda etmeyelim, finale kadar yükselelim ve Süper Lig'e çıkalım. Ama her güzellik, her iyilik, her doğruluk bazen hayır olmuyor.
Örneğin Çağdaş Bodrumspor Bölgesel Lig, 2.Lig, 1.Lig ve Süper Lig'e üst üste çıktı ama çıktığı gibi de aynı sezonda gerisi geriye düştü. Böyle bir serüvene sahip olmaktansa sindire sindire lig atlamak benim düşünce çerçevemde daha sağlıklı.
Hemen Türkiye Basketbol Ligi değerlendirmeme geçmek isterim... Bu ligde başarılı olmak için birçok yapıya aynı anda sahip olmak gerektiğini gözlemledim.
Sadece iyi bir kadro yapılanması kesinlikle yeterli değil.
İyi bir bütçe yapılanması lazım... Malum parasız bu ligde başarılı olmak çok zor.
İyi bir organizasyon yapılanması gerekiyor. Öyle antrenman yapayım, maça çıkayım, kazanayım, kaybedeyim gibi bir lig değil burası.. 2 saatte gittiğiniz Iğdır'dan 4 günde evinize dönebilirsiniz. 
Kadro yapılanmasında öyle ülkenin, Avrupa'nın hatta dünyanın en iyi oyuncularını da bünyenizde barındırsanız başarılı olacağınızın garantisi yok. Gelecek vaad eden oyuncularla tecrübeli oyuncu harmanlamasını kadro yapısı içinde çok iyi yapmanız gerekiyor. Bir tarafı fazla olsa fiyaskoyla karşılaşabilirsiniz. Temsilcimiz Çayırova Belediyespor yeni sezonda en çok kadro yapılanması üzerine kafa yoracaktır. Çünkü organizasyon yapılanmasında bırakın Türkiye Basketbol Ligi'ni Avrupa standartlarında bir çark işleyişine sahip. Gerek kendi salonunda gerekse deplasmanda oynayacağı maçlar için en küçük detayları ince eleyen sık dokuyan bir ekiple organizasyonlar gerçekleşiyor. Bütçe konusunda ise gerek sponsorları gerekse kulübün arkasında dağ gibi duran Çayırova Belediye Yönetimi yaptığı planlamayla örnek gösterilecek bir kulüp bütçe yapısı oluşturmuş durumda.
Yeni sezonda da bu desteklerin süreceğini düşünüyorum.
Evet kadro yapılanması gerçekten çok kafa yoracak.
Bu konu üzerine önce beyin fırtınası yapılacağı bir toplantı dizisi gerçekleşecektir. Mevcut Hoca Şemsettin Baş'ın devam yada tamam kararı çıkacaktır. Ardından bu toplantı dizisine hoca da dahil edilerek mevcut kadroda devam edilecek oyuncular belirlenecektir. Göndericek oyuncularla helalleşilecektir. Sonrasında transfer süreci masaya yatırılacaktır.
Bir kere şunun altını çizmek isterim. Türkiye'de ki tüm oyuncular Çayırova'da oynamayı öncelikli tercih eder.  Çayırova'nın coğrafi durumu önemli etken... Metropol kentlerin kavşak noktasında olması, organizasyon yapısının gücü, alacaklarına ilişkin söz verilen ödemelerdeki güvenirliliği her oyuncunun Çayırova'ya transferi için kolaydır. Ancak Çayırova Belediyespor Yönetiminin her oyuncuyu tercih etmesi ile ilgili vereceği kararlar hassastır ve nokta atışı niteliğnde olmalıdır.
Çünkü Çayırova Belediyespor bu ligde edindiği deneyim kadar kendi kadro yapısında da bir deneyim elde etti. Ligin başından sonuna kadar kurduğu kadro, gönderdiği oyuncular, yaptığı takviyeler, hoca değişikliği enflasyonu, şutör, savunma, oyun kurma gibi eksiklikleri gidermek için harcadığı ekstra mesaileri sonucunda elde ettiği tecrübe ile yeni sezonda sorun sıkıntı yaşamak istemeyecektir.
Belki Çayırova Belediyespor için sezon bitsede lig yarı final ve final maçıyla devam edecektir. Temsilcimizde yöneticilerin gözü hala devam eden ligde olacaktır. Notlarını almaya devam edeceklerdir. Ağustos ayında parkeye indiğinde kadro yapısının yüzde 90'nını tamamlamış ve yeni sezon hazırlıklarına başlamış olması gerekiyor. O esnada transferde rötuşları sürecektir. Eylül'de başlayacak yeni sezonda artık kafasında, "Acabaları, Keşkeleri" olmadan Bismillah diyerek parkeye maç için çıkacaktır. Tekrar altını çizmek isterim. Bu sezon tüm takımların en iyi oyuncularını toplasan Çayırova'ya yeni sezonda başarılı olacağının garantisi yok. En kötülerini toplasan ligden düşme anlamı çıkmıyor. Garip bir lig. Bizim beğenmediğimiz başka takımların lokomotif oyuncusu oluyor. Bizim beğendiğimiz bize gelince tutmuyor. O yüzden transfer, kadro oluşumu yönetimi en çok terletecek konu...
Tekrar bu sezon yaşattıkları heyecan için teşekkür eder, tüm Çayırova Belediyespor bireylerine iyi tatiller dilerim. Yazdık çizdik. Üzdüğüm olmmuştur. Kırdığım olmuştur. Haklarını helal etsin. Ben birilerini memnun etmekten çok bölgemizin temsil noktasında başarı odaklı bir yapıda olması, sporseverlerin, taraftarların beklentisini öncelik görerek işimi yapıyorum. Yeni sezon için yapılacak çalışmalar öncesinde tüm direktörlerimize, koordinatörlerimize, menajerlerimize, teknik sorumlularımıza, yönetim kademesine kolaylıklar diyorum. 
Transfer haberleri, hazırlık maçları, yeni sezon hazırlık kamp ve çalışma haberleri ile tekrar görüşmek üzere... 
Saygı ve sevgilerimle...


Anahtar Kelimeler: Çayırova' Bitti ...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.