Tarih: 18.09.2024 19:34

Çayırova'da Bu Projeye TAM NOT

Facebook Twitter Linked-in

Türk yemekleri ve gastronomi dünyasının en önemli mutfaklarını temsil eden illerin yer aldığı yarışmada Gaziantep katmer tatlısı ile 3.sırada, Hatay künefe tatlısı ile ikinci sırada Adıyaman İçli köftesi ile birinci oldu. Çayırova Belediyesi Sosyal Tesisler şefleri de yarışmada birçok glutensiz menüsünü yarışma dışı sergiledi…

 

 

VALİ AKTAŞ FARKINDALIĞA DİKKAT ÇEKTİ
Düzenlenen Glutensiz Yemek Yarışmasına Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli İl Kültür Müdürü Fatih Taşdelen, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yandık, siyaset ve spor insanı Yudum Kaşıkçı, Dilovası MHP İlçe Başkanı Ekrem Sıtar ilçe dışından katlan isimler olarak yer alırken, programa Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Başkan Yardımcısı Ercan Aslan ve Glutensiz Yaşam Derneği Başkanı Emine Otlu Akbulut evsahipliği yaptılar. Düzenlenen programı projelendiren, hayata geçiren ve planlamasını yapan Çayırova Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Talha Dülgerbaki'de ülke genelinde bu türde bir yarışmayı hayata geçiren ve tamamlayan isimler arasında başrolde yer aldı.

 

 

ÇÖLYAK HASTALIĞINI DUYMAYAN İNSANLARIMIZ VAR

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş düzenlenen organizasyonda tüm yemekler üzerinde tadım yapmasının ardından yaptığı açıklamada, Çölyak hastalığına ilişkin farkındalık yaratmak adına düzenlenen bu yarışmada emeği olan herkesi tebrik ettiğini belirtti. Kocaeli İl Kültür Müdürü Fatih Taşdelen'de" Gastronomi turizmin bir parçasıdır. Ancak gultensiz yemek yapmak ve çölyak hastalığı nedeniyle glütensiz beslenmek, ve glütensiz yemek yapımı ayrı bir durum. Bundan sonra turizm alanında bu detay bizim de farkındalığımız arasına girecek." dedi.

 

 

13 İLİN TEMSİLCİSİ TEŞEKKÜR ETTİ
Hatay, Gaziantep, Bursa, Adıyaman, Uşak, Kütahya, İstanbul, Aksaray, Konya, Tokat, Kocaeli, İzmir, Diyarbakı ve Şanlıurfa'dan katılım yapan Çölyak Dernekleri temsilcileri, Glutensiz Yaşam Dernekleri ve şefler "Çayırova ve çevresinin gerek Çölyak duyarlılığında olması gerekse glütensiz beslenme hayatına ilişkin katkı sunması bizi çok  sevindirdi. İli valisi, belediye başkanı, kaymakamı bu konuda projeler hayata geçiriyor, programlara iştirak ediyorlar. Darısı bizim kentlerimizde ki yöneticilerin başına. Aynı ilgi ve desteği kendi kentlerimizin idarecilerinden de bekliyoruz." dedi. Yarışmacılar bugün Gebze'nin tarihi yerlerine yönelik gezilerinin ardından yarın Kocaeli'de Ormanya ziyareti yapacaklar ve akşam saatlerinde şehirlerine dönüş gerçekleştirecekler.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —