Çayırova

Çayırova Haberleri
Tarih: 12.05.2022 21:49

Çayırova Siyasetinde Medya Yapılanması

Adnan Ayvaz Yazdı...

Çayırova Siyasetinde Medya Yapılanması

Çayırova'da İlginç Medya Yapılanması
Seçim sürecine ha girdik, ha giriyoruz dediğimiz bu günlerde siyasiler kendi planlamalarını yaptığı gibi seçimle ilgili düşünceleri olan kitleler ve sektörlerler de bazı planlamalar içine girdi.
Bu sektörlerin başında medya geliyor...
 İlçenin reklam ve tabela söktörünün öncüsü Banada Reklam  Sahibi Dinçer Açıkgöz, bölgenin önde gelen haber sitesi ve internet televizyon kanallarından bir isimi bünyesine kazandırıyor. Bu alışverişe ilişkin Açıkgöz'ün 700 Bin TL'lik teklifine kanal ve medya kuruluşu sahibi sıcak bakıyor.
Bununla beraber Açıkgöz bölgenin önde gelen medya kuruluşlarından önemli isimleri de yine bünyesinde toplamak üzere kesenin ağzını iyiden iyiye açtı. Bu kuruluşlara yaptığı teklifler ve sunduğu rakamlarla birçok gazeteyi, haber sitesini ve televizyon yayını yapan kuruluşları kendi bünyesinde toplamak amacında.
Bu girişimlerlerle tek hedefi ise seçim sürecinde medya gücünü elinde tutup istediği adaya, partiye ilçe genelinde basın gücü sağlamak.
Bu konudaki hamleleri, girişimleri ciddi boyutta.
Oluşumun hedefelere ulaşması halinde ortaya çıkacak medya gücünün yayın yürürlülüğünü sağlamak adına tüm televizyon, internet ve gazete yayınlarından sorumlu olacak, idaresini sağlayacak, yayın güzergahını belirleyecek isim olarak belirlenen isim beni seçmişler.
Sağolsunlar...
Çayırova'da oluşturulan bu yayın gücünün seçimler açısından belirleyici bir yayın politikasını oluşturmak, hangi belediye belediye başkan adayının  desteklenmesi, yada hangi partinin seçimler üzerinde etkili olması adına yürütülecek yayın politikasının tek yetkili ismi, kurulucak oluşum adına yetkilerinin şahsıma verilmesi üzerine teklifi bugün itibari ile şahsıma yapıldı.
Etik gazetecilik, doğru habercilik, dürüst bir duruş çerçevesi adına bir yayın politikası yürütmek, adayların özellikleri, partilerin siyasi dengeleri korunması gözönünde bulundurulduğu  takdirde bu yayın kuruluşu oluşumun başında olabileceğimi dile getirdim...
Belgesiz aday karalama yayın politikasının uygulamayacağımı, körü körüne sırf maddi ve diğer menfaatler güden bir anlayışla bir adayı yada partiyi desteklememin mümkün olmadığını ifade ettim.
Tüm kriterlerim yaklaşım 5 milyon TL yatırım yapan bu oluşumun içindeki siyasi ve iş insanları tarafından düşünülerek karar verme noktasına yayılmak üzerek bir süreç başlatıldı...
Tabi bende bu süreç içinde ilave kriterleri düşünerek bir düşünme süreci başlattımm.
Burada önemli olan benim yada bu oluşumun karşı tarafında ki insanların ne düşündüğü yada ne karar verdiği değil.
Burada asıl önemli olan Çayırova'nın geleceği ve bu gelecekte ilçeye faydalı olabilecek isimlere verilecek medya, basın desteğidir.
Herkese hayırlı olur inşallah...
 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.