Tarih: 11.07.2024 22:36

Çayırova CHP, Yağış Sonrası Mağdur Vatandaşlara Gitti.

Çayırova CHP İlçe Başkanlığı, dün gece başlayan ve bütün gün devam eden sağanak yağış sonrası mağduriyet yaşayan vatandaşlarla görüşerek bir basın açıklaması yayınladı.

Çayırova CHP, Yağış Sonrası Mağdur Vatandaşlara Gitti.

Çayırova CHP İlçe Medya Birim Başkanlığı'ndan yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi.

 

Basına ve Kamuoyuna ;

 11 Temmuz 2024 tarihinde Perşembe günü sabah saatlerinde Çayırova Çağdaşkent 2. Etap’ta yer alan C1 ve C2 blok sakinlerinin oturduğu binaların giriş katlarındaki dairelerde millet bahçesi inşaatının ve yağmurun etkisiyle su baskını yaşanmış, burada yaşayan aileler maddi ve manevi zarara uğramıştır. 

Bu üzücü olayı araştırmak için bölgeye giden Çayırova CHP Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte mağdur vatandaşlarla tek tek görüşerek sorunun asıl kaynağını bizzat mağdurundan öğrenmek istedik ve üzülerek vatandaşın bu olaylar yaşanmadan önce defalarca kez Belediye, İSU, Kaymakamlık ve Büyükşehir’e sözlü ve yazılı olarak şikayetlerini ilettiklerini fakat hiçbir şekilde şikayetlerinin dikkate alınmadığını, başvurdukları kurumların suçu birbirlerine attığı gibi durumlarla karşılaştıklarını dile getirmeleri bugünün resmini ortaya çıkarmıştır. 

 Site sakini mağdur bir ailenin ifadesi su şekildedir: 

 “Olay göz göre göre yaşanmıştır, özellikle su basmaları millet bahçesi yapımıyla beraber artmış, şikayetlerimizde bundan sonra defalarca da dile getıirilmiştir. 8- 9defa su baskını yaşadım. Bir kısmını parkesini yaptırarak çözmeye çalıştı, kimisine Belediye’ye gelen ikinci el bağış yapılan eşyalar olursa ziyan olan eşyaları da bu şekilde tamamlarız söyleminde bulunulmuştur.” 

 Ayrıca bu olayda sadece evler değil site bahçesinde yer alan bir çok hususi araç da kullanılamaz hale gelmiştir. Vatandaş kara kara yetkililerin sorunu bir an evvel çözmesini beklerken yetkililer olay yerinde suçluyu aramakla görevlendirilmiş, konuyu uzatmayın kimseyi konuşturmayın gibi ifadelerle olayı ört bas etme derdine düşmüşlerdir. 

 SORUYORUZ ! 

 İSU Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yıllarda en az yatırımı Çayırova‘ya yapması; geçmiş dönem Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyemiz Halis KOÇ tarafından dile getirilmesine, önerge verilmesine rağmen dikkate alınmamıştır. 

 Bugün kentimizde yaşanan felaketin sorumlusu vermiş olduğumuz önergeye, çağrılarımıza kulak tıkayan İSU Genel Müdürlüğü, yatırım talebinde bulunmayan Çayırova Belediyesi, felaketi seyirci olarak izleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve diğer yetkililer sorumluluktan kaçamazsınız.

 Derhal ilçemizde yağan yağmur neticesinde su baskını, loğar taşması, dere taşması yaşanan krtitik noktalar belirlenip ivedilikle gerekli çalışmaların başlatılmasını bekliyoruz. Konunun yakından takipçisi olacağız.

 

 

 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.