Çayırova

Çayırova Haberleri
Tarih: 04.08.2024 13:48 Güncelleme: 04.08.2024 13:55

Çayırova CHP: Sessiz Canların Sesi Oldu

CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş tarafından okunan basın açıklamasında sokak hayvanlarına yönelik çıkarılan yasa eleştirildi.

Çayırova CHP: Sessiz Canların Sesi Oldu

 Çayırova Belediyesi bahçesi içinde ki Atatürk Anıtı önünde yapılan açıklamaya, CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Baran Aydın, Çayırova CHP cxamiasının ve iş dünyasının önemli ismi Okay Ağyol, Belediye Meclis Üyeleri, ilçe yöneticileri, gençlik kolları  yöneticileri katıldı. Binali Eniş tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. “Bugün meclisten geçerek yasalaşan, devlet eliyle hayvanların katledilmesine neden olan, kanun değişikliğine HAYIR demek ve suskun canların sesi olabilmek için Cumhuriyet Halk Partisi olarak buradayız. Ülkemizde görevli olan kamu kurum ve memurlarının yerine getirmediği sorumlulukları nedeniyle artan köpek popülasyonunu  gerekçe göstererek bu durum çözüm üretmek bahanesiyle bir katliam yasasına dönüştürülen tasarı maalesef meclisten geçmiş durumdadır. 

KATLİAM YASASINA DÖNÜŞTÜ

Bu süreçte iktidar mevcut kanunun sahipsiz hayvanların can güvenliği ve rahatça yaşamasını tam anlamıyla sağlayamadığını, insanların bu konuda yaşadıkları sorunu çözmekte yetersiz kaldığını dillendirerek bu yasa değişikliğini dile getirmiştir. Ancak tüm analiz ve araştırmalar göstermektedir ki Türkiye'de hayvan sorunu yoktur. Türkiye'de görevlendirme yapmayan, yapılan az sayıda görevlendirmeyi yerine getirmeyen bunu denetlemeyen bir kamu yapısı sorunu vardır. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2004-2022 yıllarını kapsayan kısırlaştırma verileri incelendiğinde yıllardır aktif kısırlaştırma yapılmadığı çok açık bir şekilde ortadadır. Yaşanan sorunları aktif kısırlaştırma yöntemi ile çözülebileceği gerçeği dururken bu yöneti doğru düzgün uygulayamayan yasaların kendilşerine verdikleri sorumlulukları yerine getirmeyen bu iktidar yaşanan problemlerin faturasını kendilerine yapılan zulme seslerini çıkartamayan canlara kesmek istemektedirler. 

FATURA SESSİZ CANLARA KESİLDİ

Bizim kendilerine bırakılan ülkeyi yangın yerine çeviren, iktidarı boyunca yapması gereken herhangi bir şeyi gereği gibi yapmayan, yaşadığımız bu günde ülke topraklarında can güvenliğini yaşayan herhangi bir canlının dahi sağlayamayan iktidarın eline bırakacak yaşam hakkımız yoktur. Bizler bu yeryüzünde insan olduğumuzun ve ekosistemin olduğumuzun farkındalığıyla, bu topraklarda yaşayan her canlının güvenliğinden sorumluyuz. Bu sorumluluk bilinciyle Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova İlçe Örgütü olarak her türlü mücadeleyi vereceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

 


Anahtar Kelimeler: Çayırova : Sessiz Canların

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.