Tarih: 14.09.2024 20:55

Çayırova Belediyespor'da Kim, Nasıl Oynadı?

Facebook Twitter Linked-in

Ali Efe Barış: Hazırlık maçlarının Çayırova ayağında en formda görünen oyuncuydu. Özellikle Konya maçında doyamamıştık. İlk lig maçında o oyununu özletti. Dengeli ve istikrarlı güzergaha girmiş Ali Efe ÇESK'in zaferlerine ve seyir zevkine büyük katkı yapacaktır. İlk elin günahı olmaz diyerek Ali Efe'yi tanıdığğımız bildiğimiz profilde görmeye davet ediyorum.

Diante Watkins: Profesyonellik dersi verdi. Güçlü oyununda adaletliydi.  Rakibin gücüne göre güç kullandı. Onun daha güçlü takımlara karşı nasıl bir oyun ortaya koyduğuna defalarca şahit olduk. Kazanacak kadar oynamayı, orantısız güç kullanmamayı harika beceriyor. Yürüye yürüye 11 sayı kaydetti. Attığı bir üçlükten çok denediği 3 girişim toplamını eleştiriyorum. 32 sayıyı kendisi beğenmeyen bir oyuncu. Maçı tribünden izleyenler her alanı görebiliyor. Ancak saha içinde ki oyuncular için aynı hizada oldukları için tüm alanı görme ihtimal yok. Sahanın içini tribünden izler gibi tüm alanı görebilen tek oyuncu. 8 asistle maç tamamladı.

Eray Aydoğan: Her maç bu performansı yansıtırsa sadece ÇESK'in değil ligin yıldızı olur. Kazandığı her topla turnikeye hızla girmesi harika. 8 turnikenin 7'si potayla buluştu. Maçın en skoreri  oldu. Savunmada da çok hareketli. 4 savunma ribaundu kaptı. 2'de top çaldı. Fiziksel açıdan daha güçlü rakipler karşısında da izlediğimde net kanaatim oluşacak.

Mert Çevik:Bildiğimiz gibi. Ondan çok fazla savunma,hızlı gidiş ve dönüşler, bire bir mücadeleler beklemiyorum. Özellikleri sınırlı olduğunu biliyorum. Ama üçlük atışlarında da ligin en iyileri arasında olduğundan da şüphem yoktu. Yanıltmadı beni. 4 denemesinin 3'ü potayla buluştu. Bir asist ve bir top çalma katkısıyla sezona iyi başladığını düşünüyorum.

Jamari Traylor: Geçen sezonun en iyi yabancı uzunlarından biri olarak vasıflandırıldı ve transferi Çayırovalıları çok sevindirdi. Ankara'da izlemedim ama Çayırova'da ki hazırlık maçlarında hayal kırıklığı oluşturmuştu. Ligin ilk maçında daha derli toplu bir oyun oynadı. Savunmaya katkısı vardı. 8 ribaunt aldı. Youtube videolarında sayısız üçlük görüntüleri var. Bugün denemedi bile... Diante ile aynı anda sahada yer almaması da beklenen Jamari'yi görmememizde etkin unsur. Allah'tan bol bol deneme yanılma yapabileceğimiz bir maç oynadık. Trabzon, Esenler Gaziantep gibi takımlarla oynayacağımız maça kadar Jamari kendini bulmalı.

Murat Atar: Bençte çok hareketli, istekli ve heyecanlı. Maça dahi olunca duruluyor. Enerjisi müthiş ama verimli hale dönüşmeli bu enerji. Baskılı oyun için bu enerji ve performans Ankaspor karşısında sırıtmıyor gibi ama ne blok, ne top çalma, ne ribaunt nede ürettiği sayı yeterli değil. 3 asist en iyi istatistiği. Profilini değişmeli...

Oğuz Savaş: Büyük tecrübe... Gerçek kaptan. Sıfır sayıyla oynadığı oyunla devleşmesini bildi. Sadece parkede değil bençte bile heyecanlı genç oyuncuları sakinleştirdi. İlkan Karaman'ın vefatında takımda en çok etkilenen oyucumuz. Sahada yer aldığı süre içerisinde top çalmada ustalığı derslik boyuttaydı. Yaşı kaç olursa olsun dün başlamış gibi emek sarfediyor. Takımada seyirciye de güven veriyor. Yerde, havada parkenin her noktasında mücadele etti. Bugün sahanın Erayla beraber en iyisiydi.

Hamit Sezaver: Bazen çok çalışkan olmak yetmiyor. Oyuna girince oyunda olmak gerekiyor. 19 dakikadan fazla oyunda kalmış bir oyuncu için bu istatistikler yetersiz.

Mert Ulutaş:  22 dakika oyunda kaldı. 1 blok 6 sayı istatistiği ile maçı tamamladı ribaunt sıfır, top çalma sıfır, 3 sayı sıfır...Ancak ben mücadelesini beğendim. İstatistik yapamadı diye olumsuz cümleler kurmak kul hakkı olur. Emeğini gördüm.

Koray Çekici: Kumaşı belli. Sayısız maçını izlediğim bir oyuncu. Ama Koray bu değil. Belki sakatlığı belki taktığı maske belki henüz hazır olmaması olumsuz etkin unsurlardır. Dişini sık sıka oynayan, hırslı ve üretken biri olarak biliyorum Koray'ı. Henüz konsantre olamamış Çayırova'ya. Zamana ihtiyacı var gibi.

Oğuzhan Kızıl: Tecrübe başka bir şey. Asıl beceri sahip olduğun tecrübeyi yansıtmak. Oğuzhan kendine yakışan bir oyun oynadı. İşini yaptı. Asistleri, ribauntları, ürettiği sayı, çaldığı top 23 dakika içi yeterli bence

Ahmet Yücel: Tam yaşıtlarınla oynama fırsatı yakaladı ama sadece 2 dakika. Bir kere top geldi kendisine. Seyirci de heyecanlandı onun için ama o da heyecanına yenik düştü ve topunu çaldırdı. Böylesi gençlerden kurulu bir rakibe karşı çok daha fazla sahada kendisine yer verilmeliydi. Başka kime karşı oynayacak ki Ahmet Yücel?

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —