ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 26.09.2024 09:51 Güncelleme: 26.09.2024 09:54

Çayırova Belediyespor Son Sırada

Türkiye Basketbol Ligi'nde yer alan takımların bu sezon ki bütçelerine göre yapılan sıralamada Çayırova Belediyespor son sıralarda yer aldığı görüldü.

Çayırova Belediyespor Son Sırada

 

Sezon başında yapılan bütçelere rakipler ilave katkı yaparak transfer çalışmalarını sürdürürken Çayırova Belediyespor Basket adeta şapkadan tavşan çıkarıyor. Trabzonspor'un son transferleri Cem Ulusoy ve Okben Ulubay'ın bordo mavili ekibe maliyetleri neredeyse Çayırova Belediyespor'un tüm oyuncuların toplam değerleri ile aynı oranda. Bu iki transfere 20 milyon TL harcayan Trabzonspr'a karşılık, Çayırova Belediyespor tüm takımı oluşturmak ve genel giderler için yeni sezonda 25 Milyon TL'lik bir bütçeyi kullanmak durumunda kaldı.

ÇESK MUCİZEYE İMZA ATMAK DURUMUNDA
2024-2025 sezonunda 70 Milyon TL bandını aşan 3 takımın yer aldığı Türkiye Basketbol Ligi'nde Çayırova Belediyespor Basket mütevazi bütçesi ve bu bütçeyle oluşturduğu kadrosu ile zirve mücadelesi yapmaya çalışacak. İstanbul Esenler Erokspor, Ankaragücü ve Trabzonspor dudak ısırtan rakamları harcarken Esenler Erokspor dün Süper Lig'ten Metehan Akyel'i, Trabzonspor ise Cem Ulusoy ve Okben Ulubay'ı renklerine bağladı.

BÜTÇELERE GÖRE TBL'DE SIRALAMA
Bu sezon oluşturdukları bütçe, tknik ekip ve oyuncu kadrosu oluşturmak adına harcanan paralara göre ilk sırada Çayırova Belediyespor'un geçen hafta oynadığı rakibi Esenler Erokspor yer aldı. Son periyodun son bölümüne kadar ÇESK'in önde olduğu karşılaşmayı lehine çevirmeyi başaran İstanbul temsilcisi 70 Milyon TL'lik bütçesine son Metehan Akyel transferinide ekledi. Ankaragücü ve Trabzonspor'da 70 Milyon TL barajını aşarak ligin en bütçeli takımları arasında zirvede yer aldılar.
40 Milyon TL ile 70 Milyon TL bütçe dilimi içinde kalan takımlar ise iLab, Gaziantepspor, Bodrumspor sıralandı. 40 Milyon TL'ye kadar bütçe yapan takımlar arasında ise Bandırma Bordospor, Konya Büyükşehir Belediyespor, Haremspor, TED Koleji, Finalspor, OGM Ormanspor yer aldı. Çayırova Belediyespor ise 25 Milyon TL bütçe oluşturarak bu sıralamanın gerisinde kalsa da oluşturduğu kadro ve teknik ekiple yeni sezonda bir başarı hikayesi yazmak istiyor. Ligin ilk haftasında liderlik koltuğuna oturan ÇESK, ikinci hafta ligin en güçlü ekibi Esenler Erokspor karşısında yüksek performansta bir mücadele örneği gösterdi. 


Anahtar Kelimeler: Çayırova Belediyespor Sırada

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.