ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 25.02.2024 15:21

Çayırova Belediyespor Nasıl Süper Lig'e çıkar?

Adnan Ayvaz Yazdı

Çayırova Belediyespor Nasıl Süper Lig

Çayırova Belediyespor son iki maçta maalesef takıma gönül veren basketbolseverleri üzdü. Son iki mağlubiyet maçının ilki olan Balıkesir'de geçerli mazeretleri vardı... Enes, Ercan Phil, Alp sakatlık ve hastalık nedeniyle kadroda dahi yer almadı. Diante ise hasta olmasına karşılık takımını yalnız bırakmadı Balıkesir'de ancak potaya top gönderecek hali, dermanı yoktu. Balıkesir'de ligin son sırasında biraz çırpınarak birazda muhteşem seyircisinin desteği ile bu maçı kazandı. O kadar eksiğimize karşılık ÇESK'in oyununu da beğendim, ürettiği sayı ve isteği de benim için mevcut koşullarda iyiyidi.
Ancak TED Koleji maçında mazeret gösterilebilecek bir durum ben göremedim. Yani maça başlarken Ercan dışında herkes yerli yerindeydi. İyi de başaldık.. İyi de götürüyorduk... Zaten ÇESK'in kalitesi ile TED Kolejini kıyaslamak temsilcimize terbiyesizlik olur. Hangi açıdan bakarsanız bakın TED Koleji dün maçı kazanan taraf olamazdı. Ama kazandı. TED Koleji ekstra, olağanüstü bir mücadele, şansı yerinde bir takım mıydı? Kesinlikle hayır. Sorun sanırım bizde... Özellikle 3.periyotta Phil'in, İlkan'ın, Sebo ve Serhat'ın üçlükleri hiç potayla buluşmadı. Savunma disiplininin yanısıra pas isabetimizde gününde olmayan bir duruma dönüştü. Çaldırdığımız toplar başımıza bela oldu.
Neyse... Maç bitti. Ama biz bitmedik. Ligde oynanmayan maçlar var ama yine de rahat bir şekilde play off hattındayız.
Ancak kalan 8 maç pek rahat olmayacak.
Öyle bir 8 maç oynayacağız ki... Hepsi final havasında..
İşte rakiplerimiz;
8 Maçlık serinin ilk maçını deplasmanda Yalova ile oynayacağz. Rakibin gücünü yazmama gerek yok. 26 haftada sadece 3 mağlubiyet aldı. Bizim en iyi oynadığımız maçlardan birinde bile evimide boyun eğmek zorunda kaldık. Mersin ve Sigortam.net ile şampiyonluk yarışındalar. Bizi, kendi evlerinde yenip rahatlamak istiyorlar. Şayet son 2 maçta ki oyunumuza devam edersek Yalova'dan galibiyetle dönmemiz zor.
2.maçta Gaziantep'i konuk edeceğiz.Onlarda zirvenin takımı. Genç kadroları bu sezon iyi iş yaptı. Gaziantep'te yenilmiştik ama yenemeyeceğimiz bir rakip olmadığınıda görmüştük. Ortalama bir oyun ortaya koysak Gaziantep'i Çayırova'da devirmemiz zor değil.
3.Maçta sigortam.net'e gideceğiz. Rakibin puan kaybına tahammülü yok. Yalova'nın ensesinde. Onları Çayırova'da yendik. Ama o maçtaki oyunumuzu oynamak için ÇESK'in güven veren görüntüsü son iki maçta yok.
4.Maçta Pizza Lazza'yı konuk edeceğiz. İstanbul'da kazanmıştık. Ligin dibindeler. Ama bu kötü takım olduklarını ortaya koymuyor. Mevcut oyunumuzu bir tık yukarıya taşısak Pizza'ya 20 sayı fark atarız ama bir tık ileriye gidebilecek miyiz? Bu soruya cevap zor.
5.Maçta İzmir'e gidip Bornova Karşıyaka'ya konuk olacağız. Çayırova'da yendik. Onlarda play off hattında kalmaya çalışıyorlar. Bence kalan 8 maçın en zoru olacak. Hatta gerilimli olmasını da bekliyorum. Agresif bir teknik ekibi var. Yenip sevinerek döneceğimiz bir maç. Ama havamız, motivasyonmuz, isabet şansımız ne olur o gün kestirmek zor.
6.Maçta Başkent'te Ankaragücü ile oynayacağız. Onların gücü ile ligde bulundukları yer orantılı değil. Son takviyeleri ile daha da güçlüler. Ligden düşmeme ve play off hattına girmek gibi iki hedefleri var. Zor maçlarımızdan biri...
7.hafta Konya'yı ağırlayacağız. Konya'da rahat kazandık. Rakip bu dönemde düşüşte ama onlarla oynamamıza da bir buçuk ay var. Aynı Ankaragücü gibi matematik hesaplarında boğulan bir takım. İşleri son maça kalırsa bizim işimiz zorlaşabilir. Ve ligi Mersin'de tamamlayacağız.  Mersin, Yalova ve Sigortam.net'in kaybı için pusuda. Bu kafa kafaya durumu son maça kadar devam ederse bizim için çok zor bir deplasman olur.

Maçlar böyle..Şimdi matematiğe gelelim. 26 maçta 39 puan topladık.Kalan 8 maçta 3 galibiyet alırsak mağlubiyet puanları ile birlikte play offta ligi bitiririz ama bu 3 maçta galip geldiğimiz rakiplerimizin Ankaragücü, Konya ve Bornova olması lazım. Net olarak kendi rakiplerimizi devirmemiz şart. Onlar kazanır, biz de kazanırsak şeklinde devam ederken, onlara kaybedersek galibiyetlerimizin değeri yine kalmayacak. Rakiplerimizi sıraladım. 3 maç galibiyeti net hedef.Toplam 11 puan eder. Bence bu da bize yeter. 
Amaaaa. Biz 8 maçta 3 galibyet alabilir miyiz? Aslına bakarsanız 8 maçıda kazanacak düzeyde bir takımız. Ama 8 maçıda kaybedecek kadar ilginç bir takımız. 
Hocamız Enes Akdilek ve ekibine çok iş düşecek. Oyuncularımızın ekstra motiveye, 8 maçlık bir planlamaya ihtiyacı var. Dış dünyaya kapalı bir uykularında bile basketbol yaşayacak bir ruh halinde olmalılar. Oyun içi disiplini ve kazanma inancı üst düzeyde tutulmalı.
Gerisi Süper Lig...
Saygılarımla


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.