ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 25.12.2022 15:10 Güncelleme: 25.12.2022 15:31

Çayırova Belediyespor BASKET'te Tek Eksik Tamamlandı

Bölgemiz sporunun en önemli temsil noktaları arasında yer alan Çayırova Belediyespor Basket mücadele ettiği Türkiye Basketbol 2.Ligi'nde ilk yenilgisini aldı.

Çayırova Belediyespor BASKET

Yenilmek, mağlubiyet çok hoş kelimeler değil. Ama mağlubiyetten dersler çıkarıyorsan, yenilirken oynanan oyunu iyi değerlendirebiliyorsan sana şampiyonluk kazandırır. Suudi Arabistan'a yenilerek başlayan Arjantin'in Dünya Kupası'nı kaldırması en güzel örnektir. 
Çayırova Belediyespor ligin 7.haftasında yenilirken bu haftaya namağlup geldi. Zaten yenilgi kredisi mevcuttu. 
Ama kazanmayı alışkanlık haline getiren teknik ekip, oyuncular, kulüp idarecileri ve en büyük destekçileri olan belediye yönetimi İstanbul'da yaşanan mağlubiyete doğal olarak üzüldüler. Lig uzun soluklu bir süreç. Bitene kadar birkaç maç daha kaybedilebilir. Önemli olan sezon sonunu nasıl bitirdiğindir.

Şimdi bu mağlubiyete ilişkin altını dolduracak bazı tespitlerimi de paylaşmak isterim.
Çayırova Belediyespor BASKET'in ligde ki diğer takımlara gören en önemli özelliği disipliniydi. Teknik ekibin kıyafetlerinden, kulüp otobüsünün dizaynına kadar, koordinatörünün plan ve programlama da ki ustalığından, müsabaka esnasında oyun organizasyonuna kadar bir disiplin ve ciddiyeti sivrilen unsurlardı...  Bu maç öncesi rehavet ve disiplin unsurları bana göre biraz yetersizdi.  Nazilli ve Gaziantep gibi ligin güçlü takımlarını ekarte eden temsilcimizin Pizza Bulls karşısında daha net galibiyet alınacağı inancı rehavete yol açtı. Kulüp koordinatörü maç öncesi haftasında ilçeye yapılacak spor salonu için değişik kentlerde ki salon projelerini inceleme turuna çıktı. İstanbul'da oturan oyuncuların Çayırova'ya gelip maça kafile halinde gitmesi ile salonda buluşulması arasında bir dağınıklık programı ortaya çıktı. En son oynanan Gaziantep maçının ilk yarısında oynanan oyun ve oyuncu performansları aslında bazı alarm ve sinyaller verse de Pizza Bulls maçında bu sorunun giderilmediği görüldü. 
İyi oynayarak her maçı kazanabilirsin ama kötü oynayarak sadece 1 maç kazanabiliriz. Bu kredimizi de aslında Gaziantep maçında kullanmıştık. 
Şimdi Pizza Bulls maçı esnasında göze çarpan tespitlerimi sıralamak isterim.. Maç esnasında 30 serbest atış kazandık. 17'sini sayıya çevirdik. Maçı 7 sayı farkla kaybettik. Kaçan 13 serbest atışın 8'ini sayıya çevirseydik zaten maçı kazanıyorduk. Bu serbest atış konusuna antrenmanlarda parantez açılması çözüm getirilmesi şart. 
Yine maç boyunca 6 kez 3 sayı girişimimiz potayla buluştu. Normalde bu toplam istatistiği biz sadece Batuhan, Kaptan Serhat ve Mert Çevik'in kişisel istatistiği olarak not alıyorduk. İstatistiği artırmanın dışında 3 sayı pozisyonları bulmakta da sıkıntı yaşadık.  Batuhan bençteyken pozisyon buluyor sayı üretemiyoruz Batuhan maça dahil olduğunda pozisyon yakalayamıyoruz. Batuhan'ın 3 sayı atış özelliğini olumlu kullanma durumuna tekrar gelmeliyiz. Maçın 4.periyotunnda oynadığımız oyunu mutlaka diğer periyotlara yaymalıyız. Bu periyotta ki baskımızı, savunmamızı, top çalma ve sayı üretme çabamızı ve isteğimizi oyun genelinde kullanmalıyız. 
Bir önemli konu da rakibin çirkekfliği, küfür diyaloğunda ki kötü niyetlerinde, hakemlerin olur olmaz anlamsız karar ve düdüklerinde, teknik faul çalmadaki saçmalaıklarında motivasyonumuzu, moralimizi, soğukkanlılığımızı korumalıyız. Biz ekstra bir oyunu bir tarafa bırakın normal oyunumuzu oynadığımızda, rakibin ve hakemlerin her türlü tavrı bizim galibiyetmizde etkili olamaz. Biz sadece C Grubu'nuın değil tüm gruplar arasında en iyi takımız. Oyuncu kalitesi, teknik ekip deneyimi, disiplin ve süksesi, yan donanımları ile Çayırova Belediyespor BASKET bu ligin üstünde bir takımdır. 
Şayet Çayırova Belediyespor İstanbul'da dün bir maç kaybetmişse ne hakemlere ne de rakibin oyununa yenilmemiştir.
Kendi kendini yenmiştir.
Ve ortaya çıkan, ders alınacak sorunları da kendisi çözerek, yoluna devam edecektir.
Saygılarımla...


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.