ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 03.06.2024 23:43

Çayırova Belediyespor Basket Kapanacak mı?

Adnan Ayvaz Yazdı....

Çayırova Belediyespor Basket  Kapanacak mı?

Bugün Çayırova Belediyesi'nin Haziran Ayı Meclis Toplantısını pür dikkat takip ettim.
Çayırova Belediyesi'ne bağlı spor aktivitelerinden, kreşlere hatta bir önce ki meclis toplantısı ile bütünleştirirsem sosyal tesislere kadar hep para konuşuluyor. Spor aktivitelerinden, sosyal aktivitelere kadar tüm hizmetlere yapılan zam oranları gündeme geliyor.
Konuşsunlar... Muhalefet zamları eleştirsin...İktidar zamları olağan ve normal bulsun... Ama çok konuşuyorlar ve çok konuşunca başka detayları da ipucu olarak insana farklı düşüncelere itiyorlar. Derin derin algılara gebe bırakıyorlar...
En azından beni...
Çayırova Belediyesi'ne bağlı havuzların fiyatları arttı bugün... Muhalefet Yüzde 300 artar mı diye eleştirdi. Başkan Çiftçi İzmit Belediyesi'nde fiyatın 1500 TL olduğunu söyledi. "Biz zam yapmamıza rağmen İzmit'in 3'te biri kadar bir bedele karşılık vermiyor bile..." dedi... İlhami Bayrak, Çayırova Belediyespor Basket Taımını öne sürerek "2 tane zenciye o kadar para vereceğinize havuz zam yapmayın" edi. Başkan Çifçi, Bayrak'a dönüp, "Oturup çay içelim, bu konuyu konuşalım" dedi.
Sonra devam etti... "Biz ÇESK, Çayırovaspor ve diğer spor branşlarında ki takımlarımızı ilçe gençliğimiz spor yapsın diye destekliyoruz. Şampiyon olalım diye yapmıyoruz. Şampiyonluk bu işin kreması sanırım" dedi. 
Çayırova Belediyespor Basket takımının yönetimi önümüzde ki sezon için belirsizlik içinde... Malum işin ucu paraya dayanıyor. Şampiyonluk hedefi de konsa, lig de öylesine var olacak bir takım da oluşturulsa 30 Milyon TL'lik bir bütçe sınırına ulaşılması sözkonusu. 
Bu paranın bu dönemde belediye destekli bir harcamaya dayanması zor. Cumhurbaşkanının tasarruf genelgesi sonrası belediye böyle bir parayı harcayamaz. Sponsor kaynaklı bir çözüm bulunma seçeneğine iş dünyasından hangi firma hangi isim oturtulur, bilemiyorum. 
Bugün Haziran meclisinde salonda herhangi biri "Çayırova Belediyespor Basket'e bu kadar para harcamayın. İlçe de Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden bir basketbol takımına gerek yok." diye cümle kursa Başkan Bünyamin Çiftçi'nin rahatsız olacağı bir görüntü de yoktu. Hatta sıcak bakacak tavırlar içindeydi.
Hele de İlhami Bayrak'ın o cümlesi.... "Konunun finalde hangi noktaya getirilmek istendiğini çok iyi biliyorum o yüzden basketbol takımı ile ilgili konu üzerinde daha fazla durmak istemiyorum" cümlesinden ne anlamalıyım o an için çözümleyemedim ama Sayın Bayrak'a ulaşmak, bunu ona sormakta zor değil.
Çayırova Belediyespor Basket takımının maçlarının TRT'de yayınlanması, ilçenin tanıtılması, ilçe adına bir vizyon başrolünde olması ne kadar önemli, önemsiz pek tartılmadan, çok konuşulunca ağızdan çıkan öylesine kelimeler, cümleler olarak olarak anlamak istiyorum. Biraz netleşsem zaten burada bu kadar nazik, kelimeleri seçerek cümleler kurmam. 
Çok maliyetli olduğu yönde bir takım olarak görülüyorsa şayet, kulüp içinde birçok gider kısılabilir. Daha nokta atışı transferler yapılabilir. Para harcanılan birçok şey harcanmadan da halledilebilir. Peki nedir bunlar?
Bu takım üzerindeki söz sahibi isimler netleştiğinde, ben de o parelelde netleştiğimde o zaman bunları yazıp yazmamaya karar vereceğim. 
İlçenin gençlerine spor yaptırmak için önce o gençlerin önüne hedef koyulmalı. Basketbolda Çayırova Belediyespor BASKET en az Fenerbahçe, Galatasaray ve Anadolu Efes kadar önemli bir hedef. Spor kenti etiketinin de elbet bir bedeli var. 
Kısa bir süreliğine ben de konunun üstünden geçip yazı dizisine dönüştürmeden rafa kaldırıyorum...Ama birileri raftan indirmez, eyleme geçmezse, farklı ve sürpriz kararlar alırsa, insiyatiflerine saygı duymam. 
Saygılarımla...

 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.