Tarih: 26.10.2022 14:39

Çayırova Belediyesi Sosyal İşler Birimi Ne İş Yapar?

Bugün Çayırova Belediyesi'nin sosyal işler noktasındaki faaliyetlerini yerinde incelemek istedim...

Çayırova Belediyesi Sosyal İşler Birimi Ne İş Yapar?

Bir belediye başkanında, vatandaşında, partisinin üst düzeyininde hatta muhalefetinde en çok üzerine durduğu konu olan "İNSANA DOKUNMAK"
hassasiyetinde Bünyamin Çiftçi'nin neler yaptığına göz atmak istedim...

 

 


Bu konuda en çok yararlanacağım birimin sosyal işler birimi olduğunu düşündüm... Uzun zamandır görmek istediğim bu "SEVİNCE" mağazasınıda zaten incelemek istiyordum..
Buradan başlayayım.. 3 katlı bir bina... Giriş katı çocuklar için, alt kat kadınlara üst kat ise erkeklere ayrılmış...
Sonuçta Ak partili bir belediye olunca kadın kıyafetlerinin olduğu katta ağırlığın kapalı kıyafetlerden oluşacağı önyargısı ile bu kata indim.. Herşey var... Düğün nişan gibi cemiyetlerde giyilecek abiyelerden 
yırtık kotlu şortlara kadar hepsi var... Ayakkabıdan, tişörte, kot pantolondan takım elibselere kadar her çeşit mevcut...

 

 


Tamamı sıfır kıyafet... "Giymiyorsan giydir" projesinden farklı... İkinci el mendil dahi yok... Bağışçılardan, hayırseverlerden gerçekleşen katkılarla bu ürünler stantlarda ihtiyaç sahiplerini bekliyor. 
Kıyafet dışında belirli dönemlere göre kırtasiye yardımıda yapılıyor... Örneğin eğitim öğretim sezonunun açılış dönemlerinde...
İnsanlar rencide olmasın diye mağazaya aynı anda birkaç aile alınmıyor...

 

 


Ayrıca kılık kıyafet üzerine yapılan bir başka hizmet ise yetim çocuklar için... Çayırova'da konuşlu bir mağazaya gönderilen çocuk montundan, botuna, pantolonundan gömleğine giyiniyor ve tek kuruş ödemiyor.
Bu uygulamada şart çocuğun aile büyüklerinin vefatı... SEVİNCE mağazasında ise ihtiyaç sahibi olması... Vatandaşın başvurusu kısa bir inceleme ardından uygulamaya dahil ediliyor...
Yine ihtiyaç sahibi vatandaşlara bu birimden başvuru halinde kömür, gıda kolisi, sıcak yemek, hijyen malzemeleri, deterjanlar yardım olarak ulaştırıyorlar..
Bu hizmetler arasında benim önemli olduğuna kanaat getirdiğim konular arasında hastanelerden randevu alımlarını tespit ettim. Engelli vatandaşları evlerinden alıp randevu saatinde Umuttepe'den İstanbul'da ki hastanelere kadar ulaşımını sağlayıp tedavi sonrası evlerine bıraskıyorlar.

 

 


Engelli, hasta ve yaşlıların evlerine temizlik hizmetinin yanısıra okul ve ibadethanelerinde temizliği sağlanıyor. Sosyal İşler Birimİnin çalışma saatide yok. 7/24 hizmet veriyor. Gece yarısı evlere sıcak yemek servisi yapılıyor.
Pandemi döneminde başlatılasn birçok uygulama halen hizmet olarak sürdürülüyor.. 
Daha bitmiş değil bu birimin hizmet alanı... Beyaz eşyadan tutun gelinlik, damatlık gibi birçok ürünü ihtiyaç sahibi vatandaşla buluşturuyor. Hasta yatakları, engelli araçları, hasta bezleri gibi ürünlerde bu yönde ihtiyaç sahiplerine veriliyor.
SED denilen maaşlarda bakanlık işbirliğince yine bir incelemeye tabi tutularak vatandaşlara ödeniyor.
Zaman zaman bu vatandaşlarla tekrar diyaloğa geçilirek halen maaş alma pozisyonları kontrol ediliyor. Durumlarında iyileşme varsa kesiliyor. Yani saldım çayıra durumu yok.
İnsana dokunam konusunda bir özet geçerek konuma nokta koyayım.

 

 


Çocukları bayramda giydiriyorlar. Kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Kışlık yazlık kıyafetini sağlıyorlar.
Kadınnların eşleri ölmüş yada boşanmış ise maaş bağlıyorlar. Temizlik malzemelerini, bebeklerinin ihtiyacı olan bezleri sağlıyorlar. Yaşlıların evlerini temizliyorlar. Onlar için hastaneden randevu alıp ulaşımlarını sağlıyorlar. Engellilere tedavi ulaşımı hişzmeti veriyorlar. Engelli aracı, hasta yatağı vs.. ürünleri veriyorlar.
Durumu olmayanlara kömür yardımı yapıyorlar. Yemek yapamayacak durumda olanlara sıcak yemek veriyorlar. Kumanya yardımı yapıyorlar. 
SED maaşlarının bağlanmasını sağlıyorlar. 
Bu işleri 7/24 saat yapıyorlar.

Kimseden de bu hizmetler için ücret alınmıyor
Saygılarımla

 

 

 

 

 


 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.