ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 14.11.2022 12:57

Çayırova Belediye BASKET'te Kim Nasıl Oynadı?

Acar Semt 77 Yalovaspor ile karşılaşan Çayırova Belediyespor Basket Oyuncuların ilk hafta performans değerlendirmeleri...

Çayırova Belediye BASKET

Mert Çevik: Rakibe ve maçın gidişatına göre nasıl oynanır? sorusunun adeta dersini verdi. Maçın riskli sürelerinde savunma ve ofansa çıkış uyumu hatasızdı. Özellikle ofans bölgesinde de savunma yaparak rakibin hata yapmasına ve oyun kurmasına engel oldu.Çizgide daha yoğun katkı sağladı... Top rakipteyken topsuz basketbol oynama yeteneği de ortaya koydu.

Mustafa Kıcalı: Hazırlık maçlarında kendi potasındaki ribauntları almasına karşılık elindeki topu kaptırınca ribaunt emeği boşa gidiyordu. Bu handikapını tamamen çözmüş. Her iki potada da aldığı ribauntları arkadaşlarına pas olarak buluşturdu. Sahada olduğu süre içinde takımı daha güçlü görüntü verdi. Fiziğini, hırsı ve tekniği ile birleştirdiğinde sahada devleşiyor.

Mesut Kadir Çipa: Rakibi önde karşılaması, perdeleme yeteneği takımına avantaj rakibine sıkıntı yarattı. Sayıya katkı yapmaktan çok rakibin oyununu bozan oyunu daha fazla katkı oluşturuyor. Biraz sinirine hakim olmalı. Hakem kararlarına çabuk tepki veriyor ve etkisinden kurtulmak için de ayrıca emek harcıyor. Takım oyununa en uyumlu oyuncu. Bireysel bişr tavıra hiç girmiyor. Basketbolun 5 kişiden oynandığını mükemmel gösteriyor.

Ömer Faruk Ermat: Sayı üretimine katkısı, savunmaya katkısı, oyun kuruculuğu, hızı, atletik hareketleri, top kapması, savunmadan ofansa geçiş hızı ile tribinlere keyif verirken, takımınada güç veriyor. Önceki takımlarında siyahi oyuncu kilitleme becerisi ve tecrübesi bu liglerde rakibini oyundan düşürüyor. Sert savunma anlayışı nedeniyle faul sayısına dikkat etmeli. Sahada olduğu süre boyunca kendiside, takımıda tribünlerde çok keyif alıyor.

Çağatay Çevik: En fazla atış pozisyonu yakalayan isim. Kendini çok iyi boşa çıkarıyor. Ancak isabet yüzdesi yakaladığı pozisyon sayısı ile eşdeğer değil. Antrenmanlarda biraz daha atış üzerinde durmalı. Atışları sayıya dönüşmeyince özgüven sorunu başladı ve birçok müsait durumda atış yapmaktan kaçındı. Enerjisi, takım uyumu, ofans ve savunma performansı sorunsuz. Takımla birlikte gidiş gelişleri makina gibi.

Kutay Akpulat: Önceki sezon ve final maçlarındaki ürettiği sayı yoğunluğunu henüz yakalayamadı. Sezon öncesi elindeki sakatlık geçsede beklenen oyununa henüz ulaşmadı. İlerleyen maçlarda eski Kutay'a kavuşma belirtilerini ancak son periyotlarda ki performansı ile görüyoruz. Ermat ve Batuhan ile çok uyumlu. Rakibe göre oynuyor. İyi bir Kutay izlemek için  atmosferi yüksek maç beklemek lazım.

Biray Yener: Tam bir görev adamı. Hocası ne isterse eksiksiz veriyor. Lüksten uzak, sonuca odaklı. Kendisinden beklendiğini veriyor. Oyunda sivrilmiyor. Garantici.

Batuhan Güngör: Klasını ortaya koyarak rakibine kendini kabul ettiriyor. Ürettiiği sayılarla da rakibi sindiren, takımına hayat veren, maçı kopartma noktasına getiren bir profille sahada yer alıyor. İstikrarlı oynuyor. Maç gidişatında inişli çıkışlı değil. Başladığı gibi maçı bitiriyor. Sayı üretmedeki yeteneği kadar ofans bölgede rakibe ilginç presler yaparak pas hatası yada rakibin topu saha dışına atmasına neden oluyor. Dar bölgede harika oynuyor. Kendini sıkıştırıp arkadaşlarını boşa çıkarıyor. Ama daha çok kendini unutturup 3 sayılık alanlarda krallığını ilan ediyor.

Serhat Uğur: Kaptan lige de maçada inanılmaz başladı. Basketbol oynamadı adeta savaştı. Rakibin direnci onu durdurmaya yetmedi. Usta oyuncu profilinde bir maç tamamladı. İsabetli atışları, pres altında top taşıyışı, kalabalık alana giriş çıkış başarısı, savunma ve ofans bağlantıları, Biray ve Ermat'a oyun kurmada ki desteği hatta bençte ki performansı dahi üst düzeydi.

Selahattin Yalçın: Fizik ve hızı ile hem savunmaya hem de ofans bölgesine intikal etme katkısı. Top ondayken rakibin çaresizliği farkediliyor. Ancak özelliklerini artırması gerekiyor. Sadece gücüyle ve nefesiyle oynuyor. Daha zeki ve teknik bir profille bu özelliklerini süslemeli. 

Tolga Hatipoğlu: Takım oyununda eksiksiz. Bireysel oynamak tercihi değil. Çarkın aksamayan dişlisi. Ancak daha zor geçeceği düşünülen, üst düzey maçlarda onunda üst düzey bir performans yansıtması şart. Rakibin düzeyi kadar Tolga'da aynı düzeyde oyun yansıtıyor. 

Nadir Kerem Gündoğdu: Maçta skor garantisi olduğunda girdi. Gençlik enerjisini yansıttı. Aldığı süre değerlendirme için yeterli olmasa da onun önünde daha yıllar var.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.