ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 06.09.2023 18:20 Güncelleme: 06.09.2023 18:38

Çayırova Basket- Fenerbahçe Koleji Maçı Analizi

Adnan Ayvaz Yorumladı

Çayırova Basket- Fenerbahçe Koleji Maçı Analizi

Bu sezon Çayırova Basket'i ilk kez izleme fırsatı buldum... Zaten parkeye inip bugüne gelene kadar 3 hazırlık maçı yaptı. Fenehbahçe Koleji maçı 4. hazırlık maçıydı...
Zaten enbüyük sorun hazırlık maçı eksikliği ve buna bağlı olarak hazır olmaması...
Evet maalesef temsilcimiz henüz hazır değil.
Bu hazırlıksızlığın üzerine takımın en tecrübeli iki ismi Oğuz ve Can'ın sakatlığı da negatif konuma tuz biber oldu.
Maça iyi başladığını düşündüğüm Çayırova Basket, dakikalar ilerledikçe oyuna daha adapte olacağına daha da koptu... Dağınık bir oyun sergiledi. Attığı basketlerde de atamadıklarında da organizasyon oluşturmakta sıkıntı çekti... Oyun kurma organizasyonu çabasında ne Kendall, Ne Sebo, Ne Serhat başarılı bir oyun ortaya koyamadı. Ancak bireysel yetenekleri tartışılmaz. Sebo üst üste iki 3 sayılık atarken, Serhat'ın serbest atış yüzdesi ve Kendall'ın hareketli veryasyonları güzel. Ama takım oyununa uygun bir kurgu oluşmadı.

Ömer Can'ı özel tutmak gerekir değerlendirirken. Top çalma isteği, hücuma çıkışı ve rakip alanda ki etkisive potada ki bitiriciliği hayranlık verici. Oyundan çıktığında yerine giren Kutay'da onu aratmadı. Bir-iki top kaybı dışında geçen seneyi aratmayan bir performnans sergiledi.

Davis her alanda iyi. Rakibe koyduğu bloklar, savunma ve hücum ribauntları, potaya gidişi ve girişi harika... Ancak organizasyon oluşmayınca, takım oyunu versiyonuna geçilmeyince onun performansıda arada eriyip gidiyor. 
Cenk Şekeroğlu belki oyunda en fazla kalan oyuncu... O oyunda kaldığı sürece skorda ki fark da açıldı. Ne oyun adına, ne takım adına sorumluluk almaktan çok uzak. Savunma anlayışıda, hücumda ki etkisi de  bu özel maçta çok yetersiz. Aldığı her topu en yakınındaki arkadaşına vererek "Benden uzak gönülden uzak" bir performans sergiliyor. İsabet yüzdesi yok denecek kadar az. Top çalmaya yeltenmiyor bile. Kutay'ın uzun topunu pota altında yalnız başınayken bile sayıya çevirirken dahi zorlandı.
Daha ligin başlamasına 10 güne yakın süre var. Fatih Hoca mutlaka eksik ve yanlış olan noktaları not almıştır. Halledecek bilgi ve birikimi var. Ancak lig başlayana kadar en az 3 hazırlık maçı daha oynanması gerekiyor. Oyun kurgusu ve organizasyon oluşturmak adına takımın araştırma geliştirme ortamı bulması ancak maç yaparak sağlanacaktır.
Kara bir tablo sergiliyor olmam henüz ligin başlamamasından dolayıdır. Aslında her oyuncu kişisel yetenekleri açısından çok kaliteli olduğu, kumaşlarının iyi olduğu düşüncesindeyim. Anacak hepsini bir araya getirdiğimizde bir takım kurgusu ortaya çıkmıyor. Henüz ligin başı. Form eksikliği normal. Uyumsuzluk normal. Takım olma başarısını elde edememek de normal. Zamanla aşılacağına eminim. Ama kalan süreçteki hazırlık çalışmaları ve özel maçlar açısında Fenerbahçe maçı önemli sinyaller ortaya koyduğuda bir gerçek...

 

 

 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.