Tarih: 23.10.2023 14:38

Bünyamin Çiftçi'nin 4 Buçuk Yıl Sunumu

Adnan Ayvaz Yazdı

Bünyamin Çiftçi

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlediği hizmet süresinin geride kalanm bölümünü partililerine bir sunumla aktardı.
Sunum tekniği açısından başarılı bir sunumdu.
Bol bol partisinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a teşekkür etti. Hatta bir ara sanırım Büyükakın'ı alkışlattı.
Siyasi açıdan bu detaylar önemliydi ve gereğini yaptı. Ak Parti'nin "Üçlü olsun, güçlü olsun" söyleminin gereği eksiksiz tamamlanmış oldu.
Yine teknik açıdan hazırlanan slaytlar, videolar, klipler başarılıydı. Görüntü kaliteleri, söylemlerle birbirine oturması, izleyiciler açısından duygusal hava yaratması, seçilen müzik hepsi yerli yerindeydi...
Ve sunum ön önemli boyutu....
İçerikler...
4 buçuk yıl içinde yapılanlar, yapılamk üzere olanlar, yapımı devam edenler, yapılmaya başlayacaklar...
Bu konulara ait içerik konuşmalarınıaslında değerlendirmek pek de bana düşmez. Çayırova halkı Başkan Bünyamin Çiftçi'nin 4 buçuk yıl içinde yaptığını yapmadığını değerlendirecek en yetkili konumdur. 
Başarılı bir 4 buçuk yıl geride mi kaldı yoksa bu süre bşarasız mıdır? Bunun cevabını verecek ilçe insanlarıdır.
Peki bir basın mensubu olarak, sunum içerikleriyle benim takip ettiğim Çayırova'nın 4 buçuk yılı arasında çelişki var mı?
Doğruyu söylemek gerekirse Başkan Çiftçi, özgüvenli ve bir o kadarda cesaretli bir sunum yapınca çok da içerikler içinde soru işareti bırakmadı.
Tamamlanamayan devlet hastanesi başta olmak üzere diğer tamamlanmamış projelerin tamamlanamama gerekçeleri salonda açıkca yazdı.
Yalanla örtüşen hiçbir söylemde olmadı... Abartmadı da... Yapamadığına "yapamadık" dedi...
Tamamlayamadığına, "Tamamlayamadık" dedi.
Başlayamadığına, "Başlayamadık" dedi.
Hiç bir proje yada hizmet ve işlerle ilgili yalan beyanda bulunmadı...
Belki ben kaçırmış olabilirim ama eksik gördüğüm Kent Meydanı ile sunumda eksiklik oldu.
Bir de Çayırova Basketbol Takımı ile ilgili ifade bana pek inandırıcı gelmedi.
"Hiç aklımızda yokken 2 sene üst üste şampiyon olduk ve Türkiye 1.Ligine yükseldik." ifadesi benim çerçevemde doğruyu yansıtmıyor.
"Takımın 1.lige yükselmesi için 2 sezon önce yapılan planlamasında federasyona para yatırarak mı yoksa ligleri oynayarak mı çıkalım" planlaması akıllarda vardı...
2 sene şampiyon olmayı aklına getirmeyen insan 2.Lig'de 1. Lig kadrosu kurmaz.. O kadar transfer yapmaz. O kadar ulaşım ve konaklama lüksüne girmez. Başarısız bir süreçte oyuncuyla, teknik adamla yollar ayırmaz, yeni hocalarla anlaşmaz...
Belki de Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi'nin aklında yoktu birileri akıl etti bilemem ama şampiyonluklar için gereği yerine getirilmiştir. Hiç öyle şansa şampiyon olunup, lig seviyesi atlanmadı. Şansla namağlup lig bitmez. Bu takım 2 sezonda normal grup maçlarında sadece 3 maç kaybetti...Transfer ücreti, maaşı, primi, konaklaması, uçağı, otobüsü, araç kirası, her detayın personeli ve o personelin gideri, menajeri, malzemesi, yemeği, içeçceği, şampiyonluk kutlamasının yapıldığı night-club'a kadar her detay planlanmıştır ve gereği yapılmıştır.
Benim sayın Bünyamin Çiftçi'ye talebim bu değerlendirme toplantısının soru cevaplı bir versiyonunu daraltılmış bir toplantı seviyesinde tekrar yapmasıdır...
Salona davet edilen konukların yoğunluğu maalesef basın açısından akıllara takılan yada bu toplantıya hazırlanarak gelen basın mensuplarının kursağında kaldı.
Sunum başarılı... İçerikler sıkıntısız. Çok da akıllara soru işareti getirilecek üstü kapalı konular olmadı. Olanları da sorulmadan başkan Çiftçi açıkladı... Ama benim vardı?
Neyse yazılarımda, haberlerimde sorarım...
Toplantının ilçeye, ilçe halkına, belediyeye, başkan Çiftçi'ye hayırlara vesile olmasını dilerim...
Saygılarımla....

 


Anahtar Kelimeler: Bünyamin Çiftçi' Buçuk Sunumu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.