Tarih: 24.04.2022 22:33

Bünyamin Çiftçi Koltuğundan Nasıl İndirlir?

Bünyamin Çiftçi Koltuğundan Nasıl İndirlir? İşte Formül...Adnan Ayvaz Yazdı...

Bünyamin Çiftçi Koltuğundan Nasıl İndirlir?

Bir süredir bu sorun cevabı üzerine ciddi çalışmalar yapıyorum. Birçok  sorunumu, odaklanmam gereken konuları bıraktım Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi'nin koltuğundan nasıl indirileceğine dair süper bir formül geliştirimeye çalışıyorum.
Bunu net olarak yazabiliyor olmamın benim için rahatlığı var... Bunu sesli olarak seslendirmemden dolayı kimse bana bir hesap sormaz... Benim il başkanım yok, büyükşehir belediye başkanım yok, MKYK büyüklerim yok, genel başkanım yok, partim yok.Siyaset yazıyorum ama siyasetçi değilim.

Bünyamin Çiftçi'yi koltuktan indirme isteğimin nedeni ne? Böyle bir istek duymak benim hakkım mı? Ya da kimin hakkı?
Öncelikle bu hak muhalefet partilerindir. Onların Çayırova'yı daha iyi yönetmek, yada iktidarı ellerine geçirmek gibi bir hedefleri var... Başkan Çiftçi kaldırımları altından, yolları gümüşten de yapsa muhalefetin iktidar hedefi nedeniyle Çiftçi'nin hizmetlerinin, başarısının bir önemi yok... Her koşulda muhalefet kendi hedefini düşünecektir.
 Sonra bu hak vatandaşındır... Kendisine hitap eden hizmet beklentisine cevap alamıyor olabilir. Kendi dünya görüşü yada siyasi ideolojisine yakın partisini yada partilisini belediyede iktidar görmek istiyor olabilir. Hizmeti yetersiz görebilir. 

Peki Bünyamin Çiftçi'yi koltuğundan indirme formüllerini kim üretmemeli...? Kimin hakkı değil?
Tabiki tartışmasız kendi partililerin... Başkan Çiftçi'nin kendi partisinden birinin belediye başkanlığı hedefi koyması etik değil mi? Tabi ki etiktir, hakkıdır ve doğaldır. Ama seçim süreci gelir, belediye başkanlığına aday adayı olur, genel merkezinin aday belirleme sürecinden aday olarak çıkar ve vatandaşta oy verdiği takdirde makama gelir.

Çiftçi'nin tekrar aday gösterilmemesi için üretilen formüllerinde ahlaki, insani ve adaletli olması gerekmez mi?
Belediye Başkanına yakınlığı olduğu sanılan Kadın Kollarının yıpratılması için istifa eden kadın yöneticilerin mazeret açıklamaları düşündürücü...Sadece açıklamalarına değil sanki istifalarına dahi müdahil edilmiş bir sezgi uyandırmıyor mu?

Muhalefet partililerin başta rüşvet olmak üzere birçok iddaları, sunumları ve konuşmalarında, Ak Partili bir yöneticinin yada yöneticilerin bu iddaları dillendirdiğini söylemeleri de farklı düşüncelere itmiyormu insanları...

Muhalefetin iddialarını sanki belediye başkanının partisinden servis edildiği düşüncesini ilçede konuşanların sayısı az değil...
Haftasonu gazeteci arkadaşım Zeynel Oğuz'un yazısını okudum. Benden hızlı davranmış, "Ak Parti Çayırova'da ki İrlandalılar" başlıklı yazısıyla...

Bakın ben net olarak yazıyorum... Başkan Çiftçi'yi koltuğundan indirmek için formül üretiyorum diye...Ama Çayırova Ak Parti'de bazı isimler sosyal medyada kolkola, sarmaş dolaş resimler paylaşıyor... Dostum, kardeşim, başkanım diye metiyeler ekliyor bu paylaşılan fotoğrafların altına...
Sonra kadın kolları istifalarından, muhalefetle flörte kadar birçok eylem iddası...
Peygamberimiz de siyaset yaptı...
Böyle mi yaptı?
Kimi örnek alıyoruz?
 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.