AKTÜEL

AKTÜEL Haberleri
Tarih: 02.05.2022 07:26

Bugün Hava Nasıl Olacak?

Ramazan Bayramı hava durumu tahminleri, Meteoroloji'nin değerlendirmeleri ile belli oldu.

Bugün Hava Nasıl Olacak?

 Nisan ayında sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2 Mayıs'ta bayramın ilk gününde yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere tatil planlarına yön verecek olanların yağış bilgilerini göz önüne alması önem taşıyacak. Bugün Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinin sağanak yağışlı geçmesi beklenirken, yağışların, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Peki, bayramda hava nasıl olacak? İşte, MGM 2 Mayıs il il hava durumu raporu.

Bayramda hava durumu nasıl olacak İstanbul-Ankara-İzmirde yağmur var mı 2 Mayıs Ramazan Bayramı hava durumu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Konya ve Karaman çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu kesimlerde toz taşınımı bekleniyor. İşte, MGM'nin 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR'DE YAĞMUR YAĞACAK MI?
Bayram boyunca Nisan yağmurları geri gelecek. Yurdun büyük bölümü yağışlı havanın etkisi altında girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinde bayramın serin ve yağışlı geçeceği öngörülüyor. Hafta sonundan itibaren ise sıcaklıkların 6-10 derece azalarak mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul ve İzmir'de de bayramda yağış bekleniyor.


BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?
2 Mayıs 2022: Hafta sonu yurt genelinde yağışlı hava hakim olurken, bayramın ilk günü Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de sağanak, Ege'nin iç ve kıyı kesimleri, Akdeniz, Marmara'nın güneyinde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında yer yer ise altında seyredecek.


Bayramda hava durumu nasıl olacak İstanbul-Ankara-İzmirde yağmur var mı 2 Mayıs Ramazan Bayramı hava durumu
3 Mayıs 2022: Bayramın ikinci günü, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Marmara'nın kuzey batısı ile Orta Karadeniz ve iç kesimlerinde yağış beklenmezken parçalı bulutlu hava hakim olacak. Kalan kesimlerde yağışlar sağanak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise gök gürültülü sağanak görülecek.


Bayramda hava durumu nasıl olacak İstanbul-Ankara-İzmirde yağmur var mı 2 Mayıs Ramazan Bayramı hava durumu
4 Mayıs 2022: Bayramın son günü, Ege, Marmara Batı ve Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Güney Doğu Anadolu'da parçalı bulutlu hava hakim olacak. Kalan kesimlerde yağış görülecek. Yağışlar Doğu Anadolu'nun doğusu, Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneyinde gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları yer yer mevsim normallerinin altına düşecek.


MARMARA
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


KOCAELİ 10°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu


Anahtar Kelimeler: Bugün Nasıl Olacak?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.