Tarih: 07.09.2022 11:25

Bizi İlgilendirmeyen Konulara Burnumuzu Sokmamak Lazım

Adnan Ayvaz Yazdı

Bizi İlgilendirmeyen Konulara Burnumuzu Sokmamak Lazım

Karamürsel Belediye Başkanı'nın evine yönelik bir saldırı gerçekleşti. Ama Kocaeli Basını daha çok Belediye Başkanının, Büyükşehir belediye başkanına, il başkanına ve ilçe başkanına olan zehir zemberek açıklamaları ile ilgileniyor... Bir arkadaşta haber sitesinde başkanın evine yönelik gerçekleşen olayın nedeniyle, adamın kim olduğu ile ilgili tek kelime yayınlamıyor... 
Yıllarca 13-0 olan Ak Parti'nin Kocaeli'de ki iktidar gücü 12-1'e düşse de Ankara'nın, İstanbul'un kaybedilmesi, İzmir ve Antalya'nın zaten ana muhalefet kaleleri olması nedeniyle yine de Kocaeli Ak Parti'nin en önemli metropol kalesi olduğu gerçeği bana göre net...
Ama bunun değerini kıymetini ne Ak Parti ne de Kocaeli bilmiyor gibi... Ya da herkesin dillendirdiği gibi bir başıboşluluk almış başını gidiyor galiba...İl Gençlik Kolları Başkanı 2 ayda zar zor atanıyor. Darıca'da Murat Arslan ve Ufuk Acay'ın iki ayrı liste çıkarmasına İl Başkanı Ellibeş, "Bu Darıca'nın sorunu benim sorunum değil...Kendileri çözsün." diyor. 
Neredeyse bir çok ilçe de belediye başkanları ile kendi ilçe başkanları arasında huzursuzluk, geçimsizlik ayyuka çıkmış durumda. 
Darıca Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi biten sözleşmesinin yenilenmemesinin siyaset odaklı olduğunu kendi sosyal medya sayfasında da paylaşıyor,bende dahil bazı haber sitelerine haber servisi de yapılıyor...Bu döneme kadar bir kurumun idarecisi iktidar partiye yada bireylerine tek bir ses çıkarabiliyor muydu?
Sokağın yaprağı süpürülse büyükşehir belediye başkanına teşekkür eden ilçe belediye başkanları şimdi hesaplaşma cümleleri kuruyor. 
Ağabey olarak getirilen İl Başkanı Ellibeş'in duyarsızlığını, yapıcılığını ve sorunları çözme noktasında ki geri planda duruşunu konuşanlar yine kendi partilileri...
Açıkcası Kocaeli siyasetini şu anda çözümleyemiyorum... Zerre kadar da beni ilgilendirmiyor... Kendi bölgemizde ki iktidar, ana muhalefet, belediye, siyasi parti, spor kulüpleri ve stk'lar dışında Kocaeli'nin hiç bir olgusu ilgimi çekmiyor... Ben beni ilgilendirmeyen konulara da burnumu sokmamayı tercih ediyorum... Ancak gelişmeler kendi bölgemize sıçrarsa da, bir huzursuzluk ortamına sürüklenirsek de avazımız çıktığı kadar haykırırız... İşin özü yine yazıyoruz, konuşuyoruz, söylüyoruz bu işin çözümü Gebze'nin il olmasından geçiyor gibi... Kendi yağımızla kavrulma hedefimize ulaşmadığımız sürece Kocaeli'de ki siyaset başta olmak üzere bir çok güç unsurlarının sömürüsü olmayı sürdüreceğiz. 
Saygılarımla


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.