Tarih: 04.01.2023 16:52

Bıyık Onbinlerce Vatandaşa Haciz mi Uyguladı?

Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri 2023 yılının ilk meclis oturumunu gerçekleştirmek üzere Rüstem Metin Yurttaş Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Bıyık Onbinlerce Vatandaşa Haciz mi Uyguladı?

CHP Meclis Üye Grubu'ndan verilen önergede, "Darıca Belediyesi'ne emlak vergisi borcu olan 10 Bin vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Bu vatandaşlarımız için bir çalışmanız var mı?" ifadeleri yer aldı. Belediye ve Meclis Başkanı  Muzaffer Bıyık bu önergeye ilişkin şu açıklamada bulundu.

"Onbin vatandaşımızı belediyemize olan borcu nedeniyle haciz işlemi yaptık diye bir önerge sunuldu. Bizim böyle bir haciz işlemimiz yok. Onbin kişiyi kaposayacak bir haciz işlemi hiç yapmadık.Yüzbin TL bandındaki borçlarla ilgili haciz işlemi yaptık. Doğru.Vatandaşın gayrimenkulu fazla. Yüğz Bin TL'nin üzerinde borcu da var.Bunların hesaplarına bloke de koyduk.Ama ben belediye başkanı olarak öyle 3 Bin TL, 3 Bin TL, Bin TL borcu olupta, emlak vergisinden mütevellit borcu olan hiçbir vatandaşıma haciz işlemi yapmadım.  Bunu söyleyeyim. Bu onbin rakamı çok saçma ve afaki bir rakam. Böyle bir rakam asla yok. Bilgim dışında olan bir durumda yok. Bu borçlara ilişkin tebligatları, yasal yazışmaları yapıyoruz. Bin TL borcu olana da evrak gönderiyoruz. Bunları ben yasal olarak yapmak zorundayım. 

MİLYONERLER HACİZ GELİNCE BORCUNU HEMEN ÖDÜYOR

Ama haciz konusu başlı başına hele hele onbin sayısı afaki bir sayı ve durum. Ve ben böyle bir işlem hiç yapmadım. Ama kimse kusura bakmasın, 100 Bin TL emlak vergisi olan babayiğit çıkıpta belediyeye emlak borcunu ödesin. Yani arsası, gayrimenkulu, şunu, bunu olan varyetli isimler. Şimdi buradan isim söylemeye gerek yok. Biz de hepsi kayıtlı. Ve adam tırnak içinde milyoner. Bu 100 Bin TL borcu ödeyemeyecek adam değil. Hacizi gönderince ertesi gün geldi ödedi. Demek ki ödeyebiliyormuş. Biz bu haciz işlemini uygularken evveliyatında resmi yazışmamızı, uyarımızı, tebligatımızı gönderiyoruz. Öyle hiçbir şekilde uyarı yapmadan direk haciz işlemine de başlatmıyoruz." dedi.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.