Ekonomi

Ekonomi Haberleri
Tarih: 19.08.2024 21:06

Bir kez daha rekor kırdı

Gram altın fiyatları beklenen yükselişine hız kazandırdı. Bugün Kapalıçarşı'daki güncel altın fiyatları merakla takip edilirken, ekranlara yansıyan rakamlar herkesi şaşkına çevirdi.

Bir kez daha rekor kırdı

Geçen haftayı zirvede kapatan altın, yeni haftaya da yükselişle başladı. Ons altın, 2 bin 500 doları aşarak yeni bir rekora imza attı. Bu artış, dolar kurundaki yükselişle birleşince gram altın da 2 bin 749 liraya çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası Fed'in faiz politikasına odaklanmış durumda. Fed'in Eylül ayında faiz indirimi yapacağı beklentisi, altının değer kazanmasına yol açıyor. Ayrıca, Orta Doğu’daki İran-İsrail gerilimi, yatırımcıların risk algısını yükselterek altının yukarı yönlü hareketine katkı sağlıyor.


İÇ PİYASADA KAR SATIŞLARI

Yurt içinde ise altın yatırımcıları, kar realizasyonuna yöneldi. Kapalıçarşı'da altın alım-satım işlemleri hız kazanmış durumda. Döviz ve Altın Piyasası Uzmanı Adnan Kapukaya, altındaki bu yükselişle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kapukaya, "Geçen hafta kırılan rekor bu hafta da devam ediyor. ABD Merkez Bankası’nın Eylül’de faiz indirimi yapacağı beklentisi altın fiyatlarını yukarı çekiyor. Enflasyondan korunmak isteyenler altına yöneliyor ve bu da altın fiyatlarındaki artışı destekliyor. Şu anda Kapalıçarşı'da kar satışları gözlemleniyor. Altını uzun vadeli bir yatırım olarak değerlendirmek ve işlemesiz altınları tercih etmek daha mantıklı" ifadelerini kullandı.


KAPALIÇARŞI ALTIN FİYATLARI

Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin 749 liradan, çeyrek altın 4 bin 485 liradan, yarım altın 8 bin 960 liradan, tam altın ise 17 bin 865 liradan işlem görüyor.


Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.


Anahtar Kelimeler: rekor kırdı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.