Tarih: 19.09.2023 22:16

Belediye Başkanı desteklediği aday kazanamayınca 39 kişiyi işten çıkardı

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, ilçe başkanlığında desteklediği adaya oy versinler diye önce 39 kişiyi işe aldı. Erdem desteklediği aday seçimde başarısız olunca, 39 kişiyi tekrar işten çıkardı.

Belediye Başkanı desteklediği aday kazanamayınca 39 kişiyi işten çıkardı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Belediye Başkanlığı görevini yürüten Hülya Erdem'in, skandal bir karara imza attığı iddia edildi. İddiaya göre Erdem, desteklediği aday kazanamayınca 39 çalışanını işten çıkardı.

İSTEDİĞİ ADAY KAZANAMAYINCA KIYIM YAPTI

Yüksek Seçim Kurulu tarafından mazbatası iptal edilen Kadir Aydar'ın yerine Ceyhan Belediye Başkanlığına seçilen Hülya Erdem hakkındaki iddia ortalığı karıştırdı. Erdem'in ilçe başkanlığı seçimlerinde desteklediği adaya oy vermeleri için 39 kişiyi işe aldığı, istediği aday kazanamayınca da partililerini bir bir işten çıkardığı öne sürüldü.

DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİĞİ İDDİASI

Erdem'in skandal kararı sonrası partilileri işten çıkardığı, partinin temel ilkelerine aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak gerekçesiyle ihraç gerekçesiyle disipline sevk edildiği söyleniyor.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.