Tarih: 31.05.2022 21:27

Bayramoğlu Ada'yı Tatarcık Böceği Sardı

Bölgemizin en önemli turizm noktaları arasında başı çeken Bayramoğlu Ada, yaz mevsimini iyiden iyiye kendini hissettirmesiyle ekolojide de değişimler yaşanıyor.

Bayramoğlu Ada

Yaz ayına girilmesine saatler kala bölgemizin en önemli turizm noktası Bayramoğlu Ada'da kanatlı böceklerin yoğunlaştığı görüldü. Daha önceki yıllarda da bu böceklerle karşılaşan bazı vatandaşlar tecrübelerini konuşturarak, "Tatarcık Böceği" teşhisi koydular. İlaçlama dışında hiçbir çözümün yararlı olmayacağınıda sözlerine ekleyen Ada'nın tecrübeli isimleri belediyenin sokak araları, ağaçlar ve bahçelerde ilaçlama faaliyetini grçekleştirmelerini belirttiler. Vatandaşların evlerinin içine kadar giren bu böcekler nedeniyle pencere açamadıklarını da sözlerine eklediler.

TATARCIK BÖCEĞİ NEDİR?


Tatarcık (Phlebotomus) veya yakarca, çift kanatlılar (Diptera) takımının Psychodidae familyasından zararlı böcek cinsi.

Geceleri aktif olan, gün boyu karanlık ve nemli mikrohabitatlarda saklanan sineklerdir. Culicidae sivrisineklerinden daha fazla can acıtacak biçimde sokup kan emer ve Leishmania cinsinden hastalık yapıcı tek hücrelilerin taşıyıcılığını yaparlar. Tatarcığın ısırmasının ardından kaşıntıyla görülen Şark çıbanı zamanla büyük bir yaraya dönüşür. Türkiye'de insan sağlığı için en tehlikeli böceklerdendir.


Anahtar Kelimeler: Bayramoğlu ' Tatarcık Böceği Sardı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.