Tarih: 02.03.2023 18:01 Güncelleme: 02.03.2023 19:53

Bayramoğlu Ada'da ki alanla İlgili Gerçek Ortaya Çıktı

Bayramoğlu Ada'nın tam merkezinde bulunan alanda başlayan duvar örme çalışmaları nedeniyle Ada sakinleri çeşitli söylentilerden dolayı tepki oluştururken konu Mart Meclisine kadar taşındı.

Bayramoğlu Ada

Birçok söylentinin dolaştığı arazi ile ilgili, "Ada Yönetimi buraya  deprem toplanma merkezi yapıyormuş", "Belediye buraya cami yapıyormuş", "arsa sahibi buraya apartman dikiyormuş" gibi senaryolar kuruldu. Ancak Darıca Belediyesi Mart Ayı Meclis toplantısında Belediye ve Meclis Başkanı Muzaffer Bıyık söylentilere nokta koyacak açıklamalar yaptı. Arazi ile ilgili gerçeklerde ortaya çıktı. Başkan Muzaffer Bıyık açıklamasında, "Eski dönemlerde burası yaşlı bir ada sakinine aitmiş. Kendisi cami yapılması şartı ile arazisini belediyeye bağışlamak istemiş . Ancak kendisi vefat edince oğlu ne belediyeye bağışlamak istemiş ne de cami yapılmasını istemiş.Belediyeden arazisinin bedelini talep etmiş. O dönemde burayı kamulaştıracak belediyenin bütçesi yeterli olmadığından bu da mümkün olmamış. Oğlu burayla ilgili kendi tasarrufunu kullanmak istiyor. Konu gündemimde. Burası evlerin arasında Bayramoğlu'nun nefes alabildiği tek alan. Önemli bir nokta. Burada bir dini tesise de ihtiyaç yok. Kamulaştırmak adına sorunu çözeceğim. Kamulaştırma sonrasında da çocuk parkı mı olur, yeşil alan mı olur  o boyutta bir alana dönüştüreceğiz."dedi.

 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.