Darıca

Darıca Haberleri
Tarih: 23.02.2023 19:49

Başkan Işık'tan Mesaj Var

Darıca Ardahanlılar Derneği Başkanı Bülent Işık, Ardahan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Işık

Başkan Işık, mesajında; ’’Serhat İlimiz Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102.yıl dönümünü kutlamanın idraki içindeyiz. Tarihini ve geçmişini iyi bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değildir. Bizlere düşen görev ise tarihiyle, muhteşem doğasıyla, çok önemli doğal ve kültürel zenginliklere sahip Umudun Şehri Ardahan’ımızın gelişmesi ve kalkınması katkı sunmaktır.

Gerek 93 Harbi’nde gerekse Kurtuluş Savaşı sürecinde çok sayıda asker ve vatandaşımız bu topraklarda şehit düşmüştür.  Kazım Karabekir Paşa tarihe mal olan 'Boğazlar Boğazımız, Kars-Ardahan Bel Kemiğimizdir.' sözünü söyleyerek Ardahan’ın yurdumuz için ne kadar stratejik bir öneme sahip olduğun vurgulamıştır.

Bu vesile ile Ardahanımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın aziz topraklarını canları pahasına savunan ve milletimizin küllerinden yeniden doğmasını sağlayan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum”.

Ayrıca, 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum, dedi.

SANKİ KURTULMAMIŞ GİBİ…

Darıca Ardahanlılar Dernek Başkanı Bülent Işık mesajında Ardahan'ın hayati eksiklikerine de değinerek, “Bugün Ardahan’ın kurtuluş günü  Üniversite var ama Hayvancılık ve zıraatın olduğu Ardahan’da veterinerlik ve Zıraat fakültesi yok Hastanesi olup kardiyoloji ve bir çok branş üzerine doktor yok  4 saat süren Erzurum’a gönderiliyor hastaların bir çoğu yolda hayatını kaybediyor Kocaelinde yaşayan Ardahan nüfüsu 4.sırada ama Ardahanlıları temsil edecek milletvekili yok  Ardahan bir çok şeyden kurtulamamış hala yazık..” ifadelerini kullandı

 

 


Anahtar Kelimeler: Başkan ' Mesaj

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.