Çayırova

Çayırova Haberleri
Tarih: 09.08.2022 19:56

Başkan Çiftçi DAĞITTI!

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi Muharrem Ayı vesilesiyle vatandaşlara aşure idağıttı.... Aşure ikramı sonrasında Başkan Çiftçi, "Birliğin, beraberliğin ve bereketin sembolü aşurelerimizi hemşehrilerimizle paylaştık."dedi

Başkan Çiftçi DAĞITTI!

Başkan Çiftçi Muharrem Ayı vesilesiyle  vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Aşure geleneğini yaşatarak, Çayırova sakinlerine aşure ikramında bulunduklarını belirten Başkan Çiftçi, Muharrem Ayının; birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma ayı olduğunu vurguladı.

Vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıtan Başkan Çiftçi, halkın yoğun sevgi seliyle karşılaştı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği aşure ikramının ardından konuşan BaşkanBünyamin Çiftçi, Muharrem Ayının; birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma ayı olduğunu söyledi.


Başkan Çiftçi sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Muharrem Ayı vesilesiyle meydandayız. Çayırova'da hemşehrilerimize aşure dağıtıyoruz.Bizler de Çayırova ailesi olarak,ilçe sakinlerine aşure ikram ediyoruz. Aşure, Hz. Nuh'un gemisindeki tufan sırasında, Müslümanların gıda olarak ellerinde ne var ise, hepsini bir araya getirip bir kazan içerisinde pişirerek oluşturdukları bir üründür. Oradaki mesaj elimizde ne var ise onu paylaşmamızdı. Bugünlere kadar gelen geleneğimizi paylaşma duygusu içerisinde her zaman canlı tuttuk ve bu geleneğimizi yaşattık. Bu noktada aşure gününün bugünlere kadar ulaşmasında en önemli etken paylaşma duygumuzdur”.


Aşure geleneğinin yaşatılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar ise hizmetlerden dolayı Çayırova Belediye BaşkanıBünyamin Çiftçi'ye  teşekkür etti.

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Başkan Çiftçi DAĞITTI!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.