Tarih: 22.10.2022 10:02

Baran Aydın: Muhtarlarımızın Sorunlarını Biliyoruz

Çayırova CHP İlçe Başkanlığı tarafından muhtarlar günü nedeniyle düzenlenen programa katılan İl Başkan Yardımcısı Baran Aydın önemli açıklamalar yaptı.

Baran Aydın: Muhtarlarımızın Sorunlarını Biliyoruz

Çayırova CHP İlçe Başkanlığı tarafından muhtarlar günü nedeniyle düzenlenen programa katılan İl Başkan Yardımcısı Baran Aydın önemli açıklamalar yaptı.

Çayırova CHP İlçe Başkanlığı tarafından muhtarlar günü nedeniyle düzenlenen programa Kocaeli CHP İl Başkan Yardımcısı Baran Aydın'da katıldı. Programda kısa bir selamlama konuşması yapan İl Başkan Yardımcısı Baran Aydın, "Muhtarlarımızın yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Çözümlerimiz de hazır. İktidara geldiğimizde onların sorunlarını çözmek başlıca işimiz olacak."dedi.Muhtarların sorunlarına değinen CHP İl Başkan Yardımcısı Baran Aydın çözüm öenerilerini tek tek sıralarken muhtarlara bütçe, maaş ve personel verilmesi gerektiğini vurguladı.
Baran Aydın açıklamarına şöyle devam etti, "Belediye meclisinde toplantılar yapılıyor ama sizin haberiniz olmaz, mahalleli gelir bu mahallede karar alınmış ne diyorsunuz der ama muhtarın haberi yok.  Muhtarların belediye meclisi toplantılara katılmalı ve söz hakkı sahibi olmalıdır.Seçim kanunu geldi değişiklik yapılıyor. Bu kanunda muhtarlar için birleşik oy pusulası verilmesi kaçınılmazdır. Sandığa gidip kabine giriyorsunuz bir bakıyorsunuz oy vereceğimiz muhtarın oy psulası yok biri cebine atmış gitmiş. Bu konu çözülmelidir.Muhtarlık yeri. Muhtarların bağımsız yeri olması lazım. Muhtarların personeli olması lazım. Bir belediyede sayısız personel var, muhtarın neden olmasın.Toplanan emlak vergisinin belirli bir oranı muhtara veilmelidir.Muhtarlar siyasi kimlikleriyle öne çıkmazlar. Muhtar bir mahallenin sosyal dokusunu bilen en iyi kişidir. Sosyal yardımların muhtarların aracılığıyla dağıtılması lazım."dedi.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.