Tarih: 02.09.2024 08:17
Bakan Şimşek son tarihi verdi! Vergi borcunda bombanın pimi çekildi

Bakan Şimşek son tarihi verdi! Vergi borcunda bombanın pimi çekildi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi borcu bulunan mükelleflere için son tarihi duyurdu.

Bakan Şimşek, vergi borcu bulunan mükelleflere önemli bir uyarıda bulundu. Şimşek, 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu veya cezası olan mükelleflerin isimlerinin kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

"Vergi yüzsüzleri" listesinde yer almak istemeyenlerin, borçlarını eylül sonuna kadar ödemesi gerektiğini belirten Şimşek, bu sürenin ardından borçlu mükelleflerin listelerinin hem vergi dairelerinde hem de Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanacağını duyurdu.

Şimşek, vergide adalet ve etkinliği sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında önemli adımlar attıklarını ifade etti.

 

“EYLÜL SONUNA KADAR”

Bakan Şimşek, "Vergi yüzsüzü" listelerinde yer almak istemeyen mükellefler için eylül sonuna kadar bir aylık süre tanındığını hatırlatarak, bu tarihe kadar borçlarını ödemeyenlerin isimlerinin kamuoyuna açıklanacağını belirtti.

Ayrıca, deprem bölgelerinde gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olanların, deprem tarihi itibarıyla kesinleşmiş veya vadesi geçmiş vergi ve ceza borçlarının bu listede yer almayacağını açıkladı.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.